Annonce:
Annonce:

Rumænske politikere suspenderer præsidenten

Parlamentet i Rumænien har suspenderet landets præsident. Han er nu nærmere en rigsretssag.

Annonce:
Følg Samfund

Rumæniens præsident, Traian Basescu, er blevet suspenderet fra sin post af landets parlament, som mener, at præsidenten har overtrådt sine beføjelser i forhold til forfatningen.

I alt stemte 258 ud af 432 for forslaget om at rejse en rigsretssag mod den højreorienterede præsident.

I første omgang er han suspenderet i 30 dage. Inden perioden udløber skal en folkeafstemning afgøre hans fremtid. Hvis befolkningen følger parlamentet, skal der ifølge Reuters findes en ny præsident.

Parlamentsmedlemmerne mener, at præsidenten overtrådte sine beføjelser, da han i 2010 vedtog store økonomiske nedskæringer.

Kuppet mod præsidenten er det seneste skridt i en lang række sager, der har udspillet sig i forbindelse med en politisk krise i landet.

Her hersker en strid mellem den socialdemokratiske premierminister, Victor Ponta, og de folk, som støtter op om Traian Basescus.

Pontas regeringskoalition af centrumvenstre-partier har ligget i åben krig med præsident Basesco, siden den tidligere centrum-højre koalitionsregering blev væltet ved en tillidsafstemning i maj.

Præsidenten udpegede dengang den daværende oppositionsleder, Victor Ponta, fra landets venstrefløj til at danne regering.

Det var ventet, at parlamentet ville komme frem til netop beslutningen om at suspendere præsidenten, da det er domineret af modstanderne fra den venstreorienterede alliance.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: