Amys plejefar: Jeg håber det er rigtigt hun kommer hjem

Men den 12-årige piges plejefamilie har endnu ikke fået besked fra Næstved Kommune, som ifølge avis har besluttet sig for at sende den tvangsfjernede pige hjem

Det gik voldsomt for sig, da den dengang 11-årige Amy i marts blev fjernet fra sine plejeforældre. (Screenshot fra video)
Det gik voldsomt for sig, da den dengang 11-årige Amy i marts blev fjernet fra sine plejeforældre. (Screenshot fra video)

- Jeg håber, det er rigtigt, hun kommer hjem, men jeg kan ikke bekræfte det. Jeg har kun hørt det igennem medierne Vi skal til et møde her til formiddag, siger Ole Keller til ekstrabladet.dk.

Han er plejefar til 12-årige Amy Steen, som Næstved Kommune med magt fjernede fra plejefamiliens hjem 8. marts.

Se de to folk fra kommunen tvangsflytte den dengang 11-årige Amy i tv-klippet herover. ADVARSEL: Stærke billeder
-------------------

Avis: Nu kommer hun hjem
Siden da er både Næstved Kommune og Amys plejeforældre Hanne og Ole Keller blevet meldt til politiet, alt imens Amys fremtid har været uvis.

Men i dag skriver Sjællandske, at Amy nu skal hjem til familien Keller, som hun så voldsomt blev tvunget væk fra i foråret for under protest at blive anbragt på et opholdshjem i Nordvestsjælland, hvor hun har boet siden.

Læs også:

Samfund - 26. jun. 2012 - kl. 07:06 Avis: Amy flytter hjem til plejefamilie

Et enigt Børneudvalg i Næstved Kommune står bag beslutningen, der blev til på et møde mandag, erfarer avisen.

Lukket møde om Amys fremtid
Formand for børneudvalget i Næstved Søren Dysted siger til ekstrabladet.dk tirsdag morgen, at han ikke kan komme med oplysninger i sagen:

- Amy har ikke været behandlet ved et åbent møde. Derfor kan jeg ikke sige noget. Men vi abejder på en løsning, tilføjer han.

Fra et andet sted erfarer ekstrabladet.dk, at Amy i aftes blev behandlet på et såkaldt lukket møde.

Amys liv har ikke været let, siden hun kom fra Etiopien til Næstved som adoptivbarn i 2009.

Adoptivforældre gav op
Den dengang 11-årige pige boede kun i en kort periode sammen med sin lillesøster hos sin danske adoptivfamilie. Adoptivforældrene kunne ikke håndtere Amy og bad kommunen om hjælp. Det fik Næstved Kommune til at flytte Amy til plejefamilien Keller i Myrup syd for Næstved, som hun i marts blev fjernet fra.

Pigen skreg og kæmpede imod, da kommunens udsendte under overværelse af politiet trak hende ud af plejefamiliens hus og ind i en bil, som de fragtede den rædselsslagne pige væk i.

Eksperter: Hun skal bo, hvor hun vil
En række eksperter, der har gransket sagen om den 12-årige pige anbefaler, at Amy Steen skal være der, hvor hun selv brændende ønsker at bo: Hos plejefamilien Hanne og Ole Keller.

Om det kommer til at ske vil ifølge Ole Keller vise sig i løbet af formiddagen.

Foreningen Børns Vilkår har anmeldt Næstved Kommune for vold efter en ekstremt hårdhændet tvangsflytning af Amy.

Næstved Kommune valgte som modtræk valgt at politianmelde deres plejefamilie, der fungerer som såkaldt akutfamilie, når børn pludseligt skal anbringes.

Vicepolitiinspektør ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn Nielsen, oplyser til ekstrabladet.dk, at man har modtaget 2-3 anmeldelser, men har endnu ikke for alvor startet efterforskningen.

- Vi har afhørt nogle personer, men har ellers ikke foretaget os noget. Vi har anmeldelserne liggende og kigger på dem på et tidspunkt - der er jo ikke tale om nogen umiddelbar fare, siger Søren Ravn Nielsen, som kun kender til Amys mulige hjemkost til plejefamilien igennem pressen.

- Men det er klart, at det indgår i vores overvejelser, siger vicepolitiinspektøren, der ikke vil oplyse til ekstrabladet.dk, hvem der er blevet afhørt.

Læs også:

Dansk politik - 4. jun. 2012 - kl. 09:51 Kommunen meldt for vold: Tvangsfjernede Amy

ekstrabladet.dk følger sagen...

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen