TV: Assange til præsident: Lad nu være med at blive snigmyrdet

Julian Assange. Interviewet er fra maj måned, men det er tydeligt, at der er god kemi mellem de to mænd. Det lover godt for Assange, inden Ecuador afgør, om Wikileaks-stifteren kan opnå politisk asyl i det latinamerikanske land. SE TV KLIP

Se den skøre samtale med Assange og præsidenten i tv-klippet herover
----------------------

Ecuador vil nu afgøre Assanges videre skæbne

WikiLeaks-stifteren søgte tilflugt på Ecuador-ambassade og anmodede om asyl. En afgørelse i sagen er på vej.

I et sidste desperat forsøg på at undgå udlevering til Sverige søgte WikiLeaks-stifter Julian Assange tilflugt på Ecuadors ambassade tirsdag og anmodede om asyl.

Og nu er der en afgørelse på vej fra myndighederne i Ecuador, som vil træffe en beslutning om stifterens videre skæbne i løbet af det kommende døgn.

- Den nationale regering overvejer sin position, og præsidenten vil give os sine instruktioner torsdag, siger Ecuadors viceudenrigsminister Marco Albuja.

Læs også: Assanges mor: Min søn er desperat

Assange har af den britiske højesteret fået afslag på at få genoptaget en langtrukken appelsag om udlevering til Sverige.

I Sverige ønsker anklagemyndigheden at afhøre den omdiskuterede stifter i forbindelse med anklager om voldtægt og andre seksuelle overgreb på to kvinder.

WikiLeaks-stifteren frygter, at en udlevering til Sverige vil gøre det nemmere for amerikanske myndigheder at få ham udleveret.

USA har et yderst anstrengt forhold til Assange, fordi der i USA er vrede over, at WikiLeaks har offentliggjort en række hemmeligstemplede dokumenter - blandt andet korrespondance fra amerikanske diplomater rundt om i verden til Det Hvide Hus.

Ecuador kan vælge at give Assange asyl. Men det kan vise sig at blive en tom gestus, for han kan ikke komme ud til Heathrow Lufthavn eller på anden måde ud af landet, uden at briterne vil anholde ham for brud på hans kautionsbetingelser.

Han har blandt andet forbrudt sig mod et udgangsforbud ved at blive på ambassaden. Mens hans ansøgning bliver gennemgået, forbliver han under Ecuadors beskyttelse.

- Beslutningen om at overveje hr. Assanges ansøgning om asyl skal ikke på nogen måde tolkes som om, at Ecuador blander sig i de juridiske processor i hverken Storbritannien eller Sverige, understregede Ecuadors ambassade tidligere i en erklæring.

SE FLERE TV-KLIP PÅ EKSTRA BLADET HER

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen