Annonce:
Annonce:

Taxaboss: Ordblinde Henning må ikke køre taxa

Taxinævnet i København nægter at lempe forældet eksamen, der holder ordblind ude af arbejdsmarkedet - i andre kommuner får de ordblinde hjælp til prøven

Arbejdsløse Henning Jørgensen har et job på hånden som limousinechauffør, men det har Taxinævnet sat en stopper for. (Foto: Mogens Flindt)
Arbejdsløse Henning Jørgensen har et job på hånden som limousinechauffør, men det har Taxinævnet sat en stopper for. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Samfund

HJÆLP OS: Kender du tilsvarende sager? Tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

'Der kan ikke dispenseres fra den måde, prøven afholdes på. Den er ens for alle, uanset sprogvanskeligheder eller ordblindhed.'

Så usmidigt skriver Taxinævnet i Region Hovedstaden til Henning Jørgensen - og dømmer dermed den 43-årige familiefar til fortsat arbejdsløshed.

- Jeg har et job på hånden som limousine-chauffør, men kan ikke begynde, før jeg har bestået en eksamen i Taxinævnet for at få det såkaldte førerkort. Men hver gang, jeg går op til prøven, dumper jeg, fordi man ikke vil tage hensyn til min ordblindhed, siger Henning Jørgensen.

Annonce:

Censor nægter hjælp
For at bestå skal man blandt andet på fem minutter kunne udpege tre veje på et Krak-kort. Men inde ved det grønne bord nægter censor at nævne de første to-tre bogstaver i vejnavnene, så den ordblinde mand har en chance for at finde dem i kortets vejregister.

- Det er sindssygt belastende at få sit liv stoppet på den her måde, fordi man er ordblind.

Henning Jørgensen har mange års ansættelse bag sig som cykelmekaniker hos PostDanmark i København, men blev sparet væk i marts. Siden havde han uden problemer job som kurer-chauffør i København, mens han tog erhvervskørekort til taxi. Nu mangler han Taxinævnets eksamen i lokalkendskab for at komme i gang med limousinekørslen.

Taxaboss: Kan intet gøre
Taxinævnets påstand om, at der ikke kan dispenseres fra den måde, prøven gennemføres på, holder ikke.

For i samme brev til Henning Jørgensen berettes det, at det er op til den enkelte kommune, hvordan prøven skal foregå. Brøndbys socialdemokratiske borgmester, Ib Terp, der er formand for Taxinævnet, kunne give Henning Jørgensen en chance, hvis han ville. Men det vil han ikke:

- I den konkrete sag kan jeg ikke gøre noget. Men jeg er enig i, at man bør komme de ordblinde i møde, hvis det kan lade sig gøre.

- Nu ser vi i nævnet på, om man kan modernisere førerkort-prøven med gps-udstyr og på en måde, så vejnavnet indtales i stedet for at blive indtastet.

DEBAT: Er det ok at afvise en ordblind som taxachauffør?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: