Surrealistisk: Stjal Dali-maleri fra kunstudstilling

En amerikansk kunsttyv stak af med et originalt Dali-maleri for øjnene af gæster, sikkerhedsvagter og rullende overvågningskameraer

Kunsttyven er stadig på fri fod. (Foto: New York Police Department)
Kunsttyven er stadig på fri fod. (Foto: New York Police Department)

Umiddelbart skulle det ikke kunne ske, men det gjorde det altså alligevel.

En koldblodig listetyv løb onsdag eftermiddag af sted med et originalt Salvador Dali-maleri til en værdi af 150.000 dollars – eller knap 900.000 danske kroner.

Men hvor man normalt forbinder tyverier i denne størrelsesorden med raffinerede og minutiøst udførte planer, så foregik dette tyveri på så simpel vis, som man næsten kan forestille sig, skriver den amerikanske avis The New York Post.

Tyven, der stadig ikke er blevet pågrebet, gik simpelthen friskt og frejdigt ind på den berømte kunsthandler Adam Lindemanns galleri på Upper East Side i New York på højlys dag med en taske.

Her nappede han Dali-maleriet ’Cartel de Don Juan Tenorio’ ned fra væggen og stoppede det ned i tasken, mens sikkerhedsvagten kiggede væk. Og derefter luntede han stille og roligt af sted ud på Madison Avenue og forsvandt i mængden, forklarer politiet ifølge New York Post.

- Vi samarbejder fuldstændigt med politiet og har ikke yderligere kommentarer, lyder det fra Adam Lindemann, der udover sin interesse for kunst har stiftet en kæde af spansktalende radiostationer, ifølge New York Post.

Tyven beskrives som en hvid mand på omkring 180 centimeter, der var iført mørke bukser og sko. Han vurderes endvidere til at være mellem 35 og 42 år gammel.

1 af 2 ’Cartel de Don Juan Tenorio’ blev fremstillet i 1949. (Foto: New York Police Department)
2 af 2 Kunsttyven er stadig på fri fod. (Foto: New York Police Department)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen