Obama og Cameron vil frede Syriens diktator

Internationale statsledere overvejer angiveligt en løsning på konflikten i Syrien, hvor præsident al-Assad tilbydes amnesti, hvis han frivilligt løber af posten

Bashar al-Assad kan ende med at drage til Kina eller Rusland. (Fotocollage: AP)
Bashar al-Assad kan ende med at drage til Kina eller Rusland. (Fotocollage: AP)

Ifølge Amnesty International står Syriens præsident Bashar al-Assad lige nu bag omfattende, ’systematiske' uhyrligheder rettet mod hans egen befolkning i Syrien.

Op imod 15.000 civile - heriblandt adskillige kvinder og børn - har således allerede måttet ladet livet under den verserende konflikt, og hertil skal lægges et endnu større antal indbyggere, der er blevet tortureret, truet og krænket af de syriske regeringsstyrker.

Læs også: Amnesty: Syriens hær begår krigsforbrydelser

Alligevel meldes både USA og Storbritannien nu klar til at give præsident al-Assad amnesti, hvis han vel at mærke frivilligt indviliger i at forlade Syrien og videregive regeringstøjlerne.

Det skriver den velansete britiske avis, The Guardian i dag.

Angiveligt skulle de to supermagter være villige til at give Bashar al-Assad fripas til først at rejse til fredsforhandlinger i Geneve, hvorefter han kan rejse til Rusland eller Kina, hvor han vil være fri for at komme i kløerne på Krigsforbryderdomstolen i Haag.

Idéen skulle angiveligt være kommet på bordet på opfordring fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, under G20-samlingen i Mexico, og som en erkendelse af, at det ikke er muligt at stoppe blodbadet i Syrien på diplomatisk vis.

Storbritanniens premierminister David Cameron har dog endnu ikke kommenterer på forlydenderne, men det har en højtstående og anonym britisk embedsmand.

Læs også: Derfor går vi ikke ind i Syrien

- Det er svært at forestille sig en situation, hvor forhandling fører til, at en af konfliktens deltagere frivilligt tager hen til krigsforbryderdomstolen, siger han ifølge The Guardian.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen