Linje 5a skal køre mere i regnvejr

En ny intelligent busplan skal sørge for, at der kører flere busser på regnvejrsdagene i hovedstaden

Busplanen skal skele til vejrudsigten (Foto: Nicolai Svane)
Busplanen skal skele til vejrudsigten (Foto: Nicolai Svane)

Der skal være flere busser, når himlen åbner sig - også på sommerdage.

Derfor skeler busselskabet Movia fremover til vejrudsigten, når busplanen for linje 5a i København skal planlægges.

På regnfulde eller kolde dage er der nemlig flere passagerer med bussen, og derfor vil Movia i samarbejde med busoperatøren Nettbuss nu indrette køreplanen efter vejret.

I dag kører der generelt flere busser om vinteren, men planen er altså, at hvis vejrudsigten melder regn på en sommerdag, ja så skal der også køre flere busser.

Bus 5a er ifølge Movia nordens største buslinje, og i hverdagene kører mellem 48.000 og 71.000 passagerer med 5a'eren, og det er i høj grad vejret, som afgør passagertallet.

- Vi ved, at vores passagerer lægger meget vægt på, at busserne kommer til tiden, og overfyldte busser er til stor irritation. Derfor skal prognoser for passagertallet variere antallet af busser med op til 10 procent, fortæller områdechef i Movia Torsten Rasmussen i en pressemeddelelse.

I første omgang vil man hver uge lave en prognose for, hvor mange passagerer man kan forvente i den kommende uge og tilpasse busdriften efter det ventede passagertal blandt andet på baggrund af vejrudsigten, større arrangementer og trafikomlægninger.

På længere sigt er tanken at halvere planlægningstiden til 3-4 dage, så vejrudsigten er mere troværdig, og det stadig er muligt at tilrettelægge chaufførernes vagtplaner.

- Hvis det lykkes at tilpasse antallet af busser, så der er plads til kunderne, og de kan stole på, at busserne kommer med få minutters mellemrum, så er jeg sikker på, at vi får flere og gladere passagerer på 5A, siger Torsten Rasmussen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen