Iran drukner i ulovlig alkohol

På trods af strenge straffe er forbruget af alkohol i Iran i voldsom vækst,

Kurdiske smuglere læsser alkohol, der skal fragtes ind i Iran. Ifølge Irans regering er forbruget af alkohol i voldsom vækst i den Islamiske Republik. (Foto: AP)
Kurdiske smuglere læsser alkohol, der skal fragtes ind i Iran. Ifølge Irans regering er forbruget af alkohol i voldsom vækst i den Islamiske Republik. (Foto: AP)

Det har været forbudt at drikke alkohol i Iran siden 1979, hvor præstestyret sendte shaen på porten. En overtrædelse af forbuddet takseres til stokkeslag, bøder eller fængsel, men på trods af de hårde sanktioner er alkoholforbruget i Iran i voldsom vækst, ifølge kilder i den iranske regering.

- Det er personlige årsager, der er den vigtigste faktor i spredningen af alkohol i samfundet. Nogle mennesker tror, at det er måden, man kan få bugt med sine frustrationer på, siger landets vicesundhedsminister, Alireza Mesdaghinia.

To millioner narkomaner
Mostafa Eghlima er leder af sammenslutningen af socialarbejdere i Iran, og han mener, at årsagen til det stigende alkoholforbrug skal findes i det stigende pres på befolkningen.

Alkohol er kun en enkelt måde at bedøve sig på. Vi lever i et samfund, hvor der er pres på økonomien, sociale problemer og høj inflation. Folk bedøver sig med alkohol for at slippe væk fra al smerten, siger Mostafa Eghlima til rferl.com

For en måneds tid siden offentliggjorde den reformvenlige avis Shargh officielle tal, der sagde, at det tager omkring 22 minutter at få fat i stoffer i Iran, mens det tog omkring 17 minutter at skaffe alkohol.

Ifølge officielle tal er der to millioner narkomaner i Iran, hvoraf mange også menes at slås med alkoholproblemer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen