Vi er en flok X-factor-tosser

Sådan er danskerne: Vi elsker fjernsyn, vi kopierer de royale ved døbefonten og vi kan ikke holde hinanden ud særligt længe

Vi er helt tossede med fjernsyn og Blachmann, Pernille Rosendahl og resten af folkene fra X-factor hører til blandt vores favoritter. (Foto: Mogens Flindt)
Vi er helt tossede med fjernsyn og Blachmann, Pernille Rosendahl og resten af folkene fra X-factor hører til blandt vores favoritter. (Foto: Mogens Flindt)

Kære Anne og Jens.

Denne artikel handler om jer – gennemsnitsdanskerne.

Statistisk Årbog 2012 er netop udkommet og med sine 528 siders tal og facts giver den et indblik i gennemsnitsdanskernes gøren og laden.

Slidt brudepar
De hedder som sagt Anne og Jens. Hvis de er blevet gift (for det er der stadig færre, der bliver) er det i en rimelig slidt udgave. Jens var 38,6 år, da han sidste år gav dit ja, og hans lidt rustne hustru var 35,8 år.

De kan trøste sig med, at de nåede at få børn, længe før kirkeklokkerne havde lydt. Anne var nemlig 30,7 år, da hun sidste år fødte. Hvis de fulgte den royale trend, døbte de deres 1,76 børn enten William eller Isabella.

Desværre er der stor risiko for, at Isabella og William ender som skilsmissebørn. Godt nok blev 27.198 par sidste år viet, men samtidig blev der foretaget 14.484 skilsmisser. Faktisk bliver omkring 38 procent af alle ægteskaber opløst, inden der skal inviteres til sølvbryllup.

Som regel rammer de ægteskabelige tømmermænd dog længe før, sølvbryllupsporten skal bankes sammen. Tre års ægteskab virker til at være grænsen for, hvor længe vi kan holde vores hjertes udkårne ud – her er der i hvert fald flest, der bliver skilt.

Tv, tv, tv...
Måske er det kampen om fjernbetjeningen, der får Anne og Jens til at gå fra hinanden. Sidste år så de gennemsnitligt fjernsyn i tre timer og 18 minutter i døgnet.

De er vilde med X-factor, Borgen og Hammerslag. Næsten halvdelen af deres tid foran skærmen blev nemlig brugt på musik, drama og underholdningsprogrammer. Nyheder og debatprogrammer brugte de en fjerdedel af deres tv-tid på. Og så kan Anne i øvrigt godt stoppe med at brokke sig over Jens’ hang til fodbold. Sport udgjorde nemlig kun otte procent af det samlede fjernsynskiggeri.

Til gengæld kan Anne og Jens se frem til mange år foran tossekassen. Anne bliver nu 81,6 år i snit, imens Jens får lov at leve i 77,3 år.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen