20.000 'likes' til cykeltyvs undskyldning

Viral tophistorie på Facebook: Læs tilståelsen fra den ’Rare og retfærdige cykellåner’, der afleverede stjålet cykel tilbage

Sune Blom fandt en håndskrevet seddel bundet til cyklen, hvor cykeltyven beder om tilgivelse. (Foto: Privatfoto)
Sune Blom fandt en håndskrevet seddel bundet til cyklen, hvor cykeltyven beder om tilgivelse. (Foto: Privatfoto)

Hører du til en af dem, der har prøvet at få cyklen stjålet?

Ja, så kan du stensikkert også nikke genkendende til den vrede og frustration, der bobler op i én ved tanken om, at der et eller andet sted træder et par fremmede fødder rundt i dine cykelpedaler - uden den mindste form for samvittighedskvaler.

Men ikke alle cykeltyve er tilsyneladende blottet for moral.

Det kan 22-årige Sune Blom fra København skrive under på, efter han i går fik afleveret sin stjålne Bianchi-cykel tilbage med en håndskrevet undskyldning.

I brevet stod følgende:

- Kære Bianchi-cykelejer! Mange tak for lån af cyklen! Jeg er ked af den frustration, jeg må have forvoldt ved at låne din cykel uden først at spørge om lov. Jeg havde en lang gåtur hjem fra byen fredag nat, hvor jeg er så heldig at komme forbi din flotte, ulåste cykel. I min beruselse retfærdiggør jeg over for mig selv at bruge din cykel som befordringsmiddel, da jeg herved sørgede for, at den ikke blev snuppet af en 'rigtig' cykeltyv. Nu er den afleveret tilbage i samme stand, som da jeg tog den - og nu er den tilmed forsvarlig låst. Jeg beder om forladelse og håber på din forståelse. Mvh den rare og retfærdige 'cykellåner'.

20.000 likes på Facebook
Sune Blom uploadede efterfølgende et billede af brevet på sin Facebook-profil, hvor han samtidig sendte en lille hilsen til 'Den rare og retfærdige cykellåner'.

- Kære cykeltyv. Du er hermed tilgivet - det kan jo ske for den bedste. Tak fordi du afleverede min cykel tilbage med denne svedige besked. Pæn håndskrift i øvrigt. Sune.

Den morsomme opdatering, som blev postet tidligere på dagen, er siden blevet en viral tophistorie på det sociale medie, hvor den i skrivende stund er delt over 1000 gange og mere end 20.000 brugere 'synes godt om' den.

Da ekstrabladet.dk får fat i Sune Blom, kommer det da også helt bag på ham, hvordan historien har spredt sig som en steppebrand på Facebook.

- Jeg synes bare, det var en sjov seddel. Men jeg havde ikke lige set det komme, at så mange mennesker har læst den, siger han til ekstrabladet.dk

1 af 2 Sune Blom, der til daglig studerer og er politisk aktiv i Enhedslisten, er overrasket over, at mere end 20.000 Facebook-brugere har læst hans opdatering. (Foto: Privatfoto)
2 af 2 Sune Blom fandt en håndskrevet seddel bundet til cyklen, hvor cykeltyven beder om tilgivelse. (Foto: Privatfoto)
kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen