Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rodney King fundet død

Manden, der blev kendt på at blive banket af Los Angeles politi, er fundet død

Søndag morgen amerikansk tid Rodney King fundet død i Rialto, Californien.

Det skriver TMZ.

Tilsyneladende fandt hans forlovede, Cynthia Kelley, ham på bunden af en svømmepøl.

Ifølge kilder tæt på parret havde Rodney King drukket tæt og samt røget marijuana hele dagen, og til sidst var Cynthia Kelley gået i seng ved 2-tiden.

- Klokken var fem om morgenen, da hun blev vækket af King, som råbte og skreg ude i baghaven. Hun fandt en nøgen King, som bankede løs på vinduerne, og hun kaldte: Rodney, hvad sker der? siger kilderne til TMZ, som fortæller, at hun derefter rendte ind for at ringe, da hun hørte et ordentligt plask. Hun løb udenfor, fandt ham i svømmepølen og ringede til politiet.

Da ambulancefolkene ankom, forsøgte de at give Rodney King hjertemassage, men uden held.

Læs også:

Related content

Tendens til spritkørsel
For 21 år siden blev Rodney King berømt, da han blev brutalt banket af en gruppe politifolk. Da politibetjentene blev frikendt, på trods af at episoden blev optaget på video, kom det til stor opstand i Los Angeles i 1992. 53 personer blev dræbt og over 2300 blev såret, mens tusindvis af bygninger blev røvet eller brændt ned.

Episoden udløste sig, da han en aften var på vej hjem i sin bil. King var lidt af en vaneforbryder med tendens til spritkørsel - også denne aften. Så da en politibil ville stoppe ham, blev han nervøs. Han var nemlig netop prøveløsladt fra fængslet, hvor han havde fået to år for røveri. Og i stedet for at stoppe, trådte han på speederen.

Det endte i en voldsom biljagt gennem Los Angeles, hvor det til sidst lykkedes politiet at stoppe bilen.

Men anholdelsen førte til politivold - som Rodney King efterfølgende fik 3,8 millioner dollar i erstatning fra byen Los Angeles ved en civil retssag.

Læs også:

Se også: Rodney King 20 år efter: Politiet tør ikke røre mig

Arresteret syv gange
I maj udgav Rodney King selvbiografien 'The Riot Within', hvor han fortæller om sit turbulente liv og erkender, at han siden urolighederne har haft talrige sammenstød med ordensmagten og har kæmpet en hård kamp mod sine dæmoner. Et massivt alkoholmisbrug - ofte blandet med bilkørsel - fik ham arresteret syv gange og er endt bag tremmer to gange. Og hver gang, i Kings egne ord, fik politiet lidt af et chok, da de så ham og ville helst ikke have noget med ham at gøre.

I årenes løb blev han lidt af en realitystjerne, da han blandt andet medvirkede i Celebrity Rehab samt Sober House - to realityserier om alkoholafvænning af kendte med kendislægen Dr. Drew. Han var også med i Celebrity Boxing og har optrådt med den famøse Octomom.Ved udgivelsen af sin selvbiografi i maj sagde han til New York Post:

– Jeg har haft mine kampe med flasken. Det ligger til familien. Men i sidste ende er jeg ansvarlig for, hvad jeg putter i min krop.

Rodney King efterlader sig tre børn. Han blev 47 år.

1 af 2 Rodney King, som i 1991 blev banket af Los Angeles politi, blev søndag morgen amerikansk tid fundet død. Han blev 47 år. (Foto: AP)
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen