EU: Indvandring er kommet for at blive

Tiden er inde til en ny tone i udlændingedebatten, siger EU-kommissær på baggrund af rapport om indvandring

Trods de seneste års skærpede tone i udlændingedebatten er danskerne sammen med svenskerne og hollænderne blandt de europæiske folk, der er mest indstillet på at åbne arme og landegrænser for udlændinge i nød.

En holdningsundersøgelse lavet for Eurobarometer viser, at 92 procent af danskerne synes, EU's medlemslande skal yde beskyttelse og tilbyde asyl til folk, der føler sig forfulgt i deres hjemlande.

Undersøgelsen viser også, at mange EU-borgere sætter stor pris på det grænseløse Schengen-samarbejde og mener, at EU også på længere sigt må være åben over for ikke bare asyalansøgere, men også arbejdskraft fra lande uden for EU.

Det omfattende talmateriale og den årlige gennemgang af EU's egen asyl- og indvandringspolitik viser ifølge EU-kommissær for indre anliggender Cecilia Malmström, at der er behov for at styrke samarbejdet om indvandring og kontrol af de ydre grænser.

Men også for en ny politisk tone.

- De politiske ledere må holde inde med den indvandringsfjendtlige retorik, der er så udbredt. Migration er kommet for at blive, siger Malmström på et pressemøde i Bruxelles.

10 af de 27 EU-lande - Frankrig, Tyskland, Italien, Belgien, Sverige, Storbritannien, Holland, Østrig, Grækenland og Finland - modtager 90 procent af alle asylansøgere i EU, og kommissæren opfordrer de øvrige 17 lande til at gøre mere for at dele byrden.

EU-systemet er i øjeblikket i gang med en større gennemgang af hele asylsystemet, og kommissæren inviterer nu til en supplerende debat om, hvordan EU skal håndtere økonomisk indvandring.

Der er i EU officielt registreret 20,2 millioner indbyggere, der er rejst til fra lande uden for EU. Det svarer til 4 procent af EU's samlede indbyggertal og 9,4 procent af alle migranter på verdensplan.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?