Iranere overfaldet af tre mænd

De iranske sultestrejkende asylansøgere, som har søgt ophold foran Christiansborg, blev i dag pludselig overfaldet af fire mænd, som råbte nazistiske slagord

De sultestrejkende iranske asylansøgere søgte i dag tilflugt ved Christiansborg, efter de blev afvist af Demokratihuset. Ud på dagen førte det til slagsmål, da tre mænd følte sig provokeret af iranernes tilstedeværelse og kom med nazistiske tilråb. FOTO: Anita Graversen
De sultestrejkende iranske asylansøgere søgte i dag tilflugt ved Christiansborg, efter de blev afvist af Demokratihuset. Ud på dagen førte det til slagsmål, da tre mænd følte sig provokeret af iranernes tilstedeværelse og kom med nazistiske tilråb. FOTO: Anita Graversen

- Tag hjem!

Sådan råbte tre mænd til de 11 sultestrejkede iranske asylansøgere, som i dag demonstrerede foran Christiansborg

De 11 havde dagen igennem demonstreret mod deres afslag på asyl og opholdet i asylcentret, da tre mænd ifølge TV2 gik til angreb på dem.

En video fra TV2 råbte mændene nazistiske slagord efter iranerne, og det endte i slåskamp. Om der er tale om en nynazistisk gruppering vil Københavns Politi dog ikke bekræfte.

Læs også:

Se også: Afviste asylansøgere sover hos Johanne

Iranerne har protestet mod deres situation blandt andet igennem sultestrejke siden 23. maj. Tidligere har de haft ophold i Stefanskirken, som de i onsdags blev bedt om at forlade. Siden har de haft ophold i Demokratihuset på Vesterbro, som Københavns Kommune ejer. I dag blev de dog også bedt om at forlade Demokratihuset, og derfor protesterede de foran Christiansborg. Her har de lov til at opholde sig fra klokken 9 til 23.

- Vi aner ikke, hvor vi skal sove. Kirken er lukket og vi må ikke være her. Vi kan heller ikke blive ved med at flytte rundt. Folk er svækkede og nogle er syge, siger Masoud Reisvand, der er frivillig aktivist til dr.dk

De iranske demonstrater er mellem 20 og 35 år, og mange har opholdt sig i asylcentrene i årevis. De siger nu, at opholdet på asylcentrene har tæret så meget på dem, at det heller ikke er en mulighed til at tage tilbage til centrene.

Læs også:

Se også: Må de sultestrejkende iranere bo hos dig?

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen har i dag, endnu engang, rettet henvendelse til justitsminister Morten Bødskov og bedt ham sørge for at politiet fjerner de afviste asylansøgere fra Christiansborgs Slotsplads.

- Det har stået på i alt for lang tid, og nu bliver regeringen ganske enkelt nødt til at reagere med andet end ord. De er afviste asylansøgere, og det må de forstå, og myndighederne skal tage sig af situationen. Det sejler jo, det her, siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen