Annonce:
Annonce:

Afsløring: Rige scorer 3,4 milliarder i socialhjælp

Mens de fattigste herhjemme dårligt har råd til smør på brødet, sørger regeringen for, at de rigeste har så rigeligt råd til kaviar og champagne

Christian Kjær 'gnider skuldre' med de rige, kongelige og kendte. Og han mangler økonomisk ikke noget - alligevel forsøger samfundet at give ham en folkepension,  han ikke vil have. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Christian Kjær 'gnider skuldre' med de rige, kongelige og kendte. Og han mangler økonomisk ikke noget - alligevel forsøger samfundet at give ham en folkepension, han ikke vil have. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Samfund

DELTAG I DEBATTEN: Skal de rige have mindre i socialhjælp - smid din kommentar i bunden af denne artikel

Der er råd til både dyre biler, fine ferier og de bedste boliger, landet kan byde på. Men det er ikke nok, mener regeringen, der trods løfter om det modsatte fortsat forgylder landets rigeste.

Beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Ekstra Bladet, afslører således, at Danmarks 222.000 rigeste - med en årsindtægt på mindst 404.000 kroner EFTER skat - modtager 3,4 milliarder kroner om året i form af blandt andet børnetilskud, pension og dagpenge.

LÆS OGSÅ: Fair løsning - de rige skal da have socialhjælp

Den største udgift for staten til de rige er pensioner. Det koster skatteborgerne 1,7 milliarder kroner. Og professor i økonomi, Jesper Jespersen fra RUC, mener nu, at hele pensionsområdet bør tages op til debat:

Annonce:

- Vi står i en situation, hvor de offentlige budgetter er under pres, og der må man stille sig spørgsmålet om den nuværende fordeling er fair og samfundsøkonomisk hensigtsmæssig.

LEDER: Drop socialhjælpen til de rige

- Der er i dag en stor gruppe velstillede borgere, som ikke har behov for sociale ydelser, men som naturligvis ’tager for sig af retterne’, når der er mulighed for det. Det kræver en ny fordelingspolitik, hvis man vil ændre det, mener professoren.

Omvendt er det også svært for landets rigeste at sige nej tak til ydelserne. Christian Kjær er hofjægermester, advokat og arving til en række milliarder. Og han måtte gennem en masse bøvl for at frasige sig folkepensionens grundbeløb, fortæller Ekstra Bladet Søndag:

- Jeg behøver ikke pension. Men de bliver ved med at skrive til mig. Selv om jeg flere gange har skrevet til dem, at jeg ikke vil have den, fortæller han til avisen

Læs alt om de rige på socialhjælp i Ekstra Bladet i dag:

* Helle T: De rige skal også have hjælp

* Omvendt Robin Hood: De kalder det 'Fair Løsning'

* Pensionist på luksusklassen: Ikke rimeligt, at jeg får dem

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: