PET-chef: Vi bliver registreret alt for meget

Den tidligere operative chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, er ikke ubetinget imponeret over den megen overvågning i Danmark, afslørede han under chat søndag med læserne - læs hans mange svar i chatten herunder

Fra klokken 12 sidder Hans Jørgen Bonnichsen klar ved tasterne på Ekstra Bladet. (Foto: Jyllands-Posten)
Fra klokken 12 sidder Hans Jørgen Bonnichsen klar ved tasterne på Ekstra Bladet. (Foto: Jyllands-Posten)

- 100.000 gange!

Hans Jørgen Bonnichsen rejser sig i stolen og understreger en gang til:

- 100.000 gange bliver en almindelig dansker registreret, når han bruger sin mobiltelefon og computer. Det er alt for meget, mener den tidligere operative chef i PET, der opfordrer politikerne i Danmark til at tage et nyt kig på mængden af registreringer.

- Høstakkene med informationer bliver bare større og større. Og nålen i høstakken mere svær at finde. Det er absurd, mener han.

Søndag middag sad den tidligere PET-chef ved tasterne på Ekstra Bladet for at chatte med læserne om terror i Danmark og resten af verden år 2011. Og der kom rigtig mange spørgsmål - og lige så mange svar fra PET-chefen.

Særligt emnet overvågning og den manglende domstolskontrol af PETs arbejde fik Bonnichsen op af stolen:

- I dag kan PET få alle oplysninger om folk, der flyver. Og alt om, hvad det offentlige - fx din skole - ved om dig, uden at en domstol skal høres først.

- Det er et svigt i forhold til retssikkerheden, at så meget er lagt over til PETs egen vurdering, svarede Hans Jørgen Bonnichsen læserne.

Klik ind i chatten herover og se alle svarene på de spørgsmål, PET-chefen fik.