Facebook-aktie sluttede hvor den startede

Facebook-aktien landede på 38,23 dollar, da teknologibørsen Nasdaq i New York lukkede

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det sociale netværk Facebook fik ikke helt det festfyrværkeri af en børsdebut, som mange havde håbet på.

Da teknologibørsen Nasdaq lukkede fredag klokken 22 dansk tid, lå prisen for en aktie på 38,23 dollar, kun 23 cents mere end introduktionsprisen.

- Det er både skuffende og overraskende, siger Max Gandrup, der er landechef i Danmark for Nordens største online-børsmægler, Nordnet, til Ritzau kort efter lukningen.

I hans øjne har vurderingen af aktien set i bakspejlet været for høj i forhold til de reelle øjeblikkelige indtjeningsmuligheder hos Facebook.

Læs også: Derfor skal du holde dig fra Facebook-aktien

Læs også: Derfor skal du investere i Facebook

Og når børsfesten blev en moderat fuser, skyldes det ifølge Max Gandrup, at potentielle købere nok i sidste ende midt i al hysteriet omkring børsnoteringen har vurderet, at Facebook muligvis får vanskeligt ved at leve op til forventninger om en realisering af sine indtjeningsmuligheder.

Facebooks børsintroduktion var ventet med stor spænding, og mange analytikere havde høje forventninger til det sociale netværk og havde ventet stigninger på op mod 10 procent.

Det begyndte da også godt for aktien, der kort efter børsernes åbning var oppe at runde de 45 dollar. Men derefter gik det nedad igen.

- Negativiteten på markedet generelt har lagt en dæmper på børsintroduktionen, siger Darren Hayes, professor ved Pace Universitet og tidligere børsmægler.

Læs også:

Dine Penge - 18. maj. 2012 - kl. 11:41 Facebookaktien går amok - bankerne sover

- Det er ikke usædvanligt ved en børsintroduktion at se et stort fald og derefter, at prisen falder igen, men jeg er lidt overrasket efter den megen virak, siger han.

Ifølge Nordnet-landechef Max Gandrup kan det gå begge veje i de kommende ugers handel.

- Det vil nu være mere spekulation, indtil det næste rigtige regnskab kommer, og investorer kan få indblik i virksomhedens indtjening, siger han.

Læs også: Facebook-aktier sætter nordisk rekord

I alt 421 millioner aktier blev sat til salg fredag.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen