Mærsk går til kamp mod piraterne

Major Henrik Ehlers Kragh har fået jobbet som antipiratchef i Maersk Line - verdens første af sin art

Major i forsvaret Henrik Ehlers Kragh skal formulere en piratstrategi og gøre den danske olie- og rederigigants synspunkter om de kriminelle somaliske pirater gældende internationalt overfor politikere, myndigheder og organisationer.

Den 48-årige Henrik Ehlers Kragh har fået jobbet som antipiratchef hos det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi. Dermed bliver han verdens første af sin slags.

Erik Rabjerg-Nielsen, der er chef for den daglige operation af verdens største containerflåde i Maersk Line, siger, at pirateriet er en uacceptabel situation, som kræver mere fokus og vilje til at gøre noget ved det fra politisk hold.

- Det bliver en af antipiratchefens opgaver at tale med aktører internationalt, både politikere, organisationer og konkurrenter.

- Når det gælder pirateri, er vi alle i samme båd. Det er kriminelle, som skader os alle, og vi vil gerne medvirke til at få gjort en ende på det, siger Erik Rabjerg Nielsen.

Maersk Line efterlyser handling på både kort og lang sigt mod pirateriet, som dagligt udsætter søfolkene for fysisk og psykisk stort pres, når de passer deres arbejde.

Erik Rabjerg Nielsen skønner, at de kriminelle somaliske pirater vil koste Maersk Line op mod en hel milliard kroner i ekstra udgifter i år til forebyggelse, ekstra løn til søfolkene, mere brændstof og flere udgifter til forsikring.

Hele flåden under A.P. Møller-Mærsk Gruppen med både container- og tankskibe har omkring 2000 transitter igennem de piratfyldte farvande årligt.

Henrik Ehlers Kragh har været i forsvaret siden 1982 og gjort tjeneste ved både kampenheder og i stabe på alle beslutningsniveauer. Han har suppleret sin militære uddannelse med en master i forebyggelse og håndtering af katastrofer.

Under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien var han i 1991 udsendt militærobservatør for FN, og senere i 1997 var han chef for en dansk enhed under Natos indsats i Bosnien-Hercegovina.

Desuden har Henrik Ehlers Kragh i årene fra 2004 til 2007 været adjudant for dronning Margrete.

0 kommentarer
Vis kommentarer