14-årige Emil må gå i skole med sine voldsmænd

Folkeskoleeleven Emil blev udsat for groft overfald af to elever fra 9. klasse - alligevel vil skolens ledelse ikke fjerne voldsmændene

Emil Kerff Michelsen har tit lyst til at pjække fra skole, siden han blev overfaldet første gang i oktober første år. Her er Emil med sin mor i hjemmet i Albertslund (Foto: Jesper Mortensen)
Emil Kerff Michelsen har tit lyst til at pjække fra skole, siden han blev overfaldet første gang i oktober første år. Her er Emil med sin mor i hjemmet i Albertslund (Foto: Jesper Mortensen)

På under et halvt år er 14-årige Emil Kerff Michelsen to gange blevet overfaldet, slået og forsøgt kvalt af elever, der går en klasse over ham. Men ledelsen på Herstedlund Skole i Albertslund, hvor Emil går i 8. klasse, har ingen planer om at fjerne de to voldsmænd. Hans mor Anette har nu fået nok af, at der ifølge hende ikke er blevet gjort nok for Emil:

– Begge episoder har været voldsomme, men jeg har selv måttet tage initiativ til alt. Emil har ikke fået tilbudt psykologhjælp, og nu skal han gå og kigge på sine voldsmænd hver dag i skolen.

– Jeg har klaget til skoleledelsen, og jeg har klaget til kommunen. Men der er ikke sket noget. Det er under al kritik, mener moderen.

Overfaldet to gange
Efter det første overfald, der skete i oktober sidst år, blev den ansvarlige dreng bortvist fra skolen i en uge og fik senere en betinget dom for overfaldet. Drengen overfaldt helt umotiveret Emil inde i et klasselokale og tog kvælertag på ham.

I februar i år var den gal igen, da en anden dreng fra skolens 9. klasse brækkede næsen på Emil og sparkede ham, mens han lå på gulvet. Den sag skal for retten i denne måned, men skolen har foreløbigt nøjedes med at bortvise voldsmanden en enkelt dag.

Ifølge Emils mor begrunder skolen sin politik med, at klasselærerens kompetencer er nok til at løse Emils situation:

– Men jeg synes, at det her er en sag, som skoleledelsen bør håndtere bedre.

– Klasselæreren kan jo ikke gøre noget ved, at Emil må kigge sine voldsmænd i øjnene hver dag, siger Anette Kerff Michelsen.

Kommunen: Vi skal ikke straffe
På Herstedlund Skole i ønsker man ikke at diskutere elevsager med ekstrabladet.dk.

- Det er ikke kommunens politik, at vi diskuterer elevsager med aviserne, siger skoleleder Søren Hald.

Men i Albertslund Kommune beklager Jette Runchel, der er direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen, at familien er endt i den her situation:

– Det er rigtig kedeligt at høre, at han har haft den oplevelse. Vi er bare nødt til at høre, hvad det andet perspektiv også er, forklarer Jette Runchel til Ekstra Bladet.

– Men hvorfor skal Emil gå i skole med de to drenge, der har været voldelige over for Emil?

– Vi mener, at der er grundlag for, at man kan reetablere relationen mellem de drenge, der har været involveret.

– Det har været skoleledelsens vurdering, og normalt er det jo ikke skolens opgave at straffe, mener direktøren, der nu vil tage kontakt til familien for at hjælpe dem.

1 af 2 14-årige Emil går på Herstedlund Skole i Albertslund. (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 2 Emil Kerff Michelsen har tit lyst til at pjække fra skole, siden han blev overfaldet første gang i oktober første år. Her er Emil med sin mor i hjemmet i Albertslund (Foto: Jesper Mortensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer