Mor og datter lever i bjerge af affald

Kommunens medarbejdere nåede kun ind i entreen

En mor og hendes datter har i årevis levet blandt stinkende bjerge af rådnende affald i deres lejlighed i Hvidovre.
En mor og hendes datter har i årevis levet blandt stinkende bjerge af rådnende affald i deres lejlighed i Hvidovre.

En kvindelig pensionist i 60'erne og hendes voksne datter i 40'erne har i årevis levet i en sky af fluer i en stinkende lejlighed fyldt op med dynger af skrald.

De sover sammen i en seng omgivet af rådnende affald.

For at komme til køkken eller bad skal de gå ad stier på gulvet dækket af års efterladenskaber, skriver Politiken mandag.

- Det er rystende, at den slags finder sted i en velfærdskommune som vores, siger 2. viceborgmester Arne Bech (Hvidovrelisten) til Politiken.

Han har krævet sagen taget op i kommunalbestyrelsen, hvor den er på et lukket møde i aften.

Datter: Vi har løbet panden mod en mur
Hvidovre Kommune har i årevis været klar over, at de to kvinder har svært ved at klare sig selv, men tilsyneladende er det ikke lykkedes kommunens medarbejdere at komme længere end til entreen. Mor og datter, der begge har psykiatriske diagnoser, siger, at de har løbet panden mod en mur i forsøg på at få hjælp, men samtidig har de afvist at modtage den hjemmehjælp, de er blevet tilbudt.

De to beboere siger, at der ikke er noget, de hellere vil end bo i en ren lejlighed.

- Loven siger, at hjælp skal ske i samarbejde med borgeren, men Hvidovre Kommune kommer kun med firkantede løsninger, som vi ikke kan være med til, lyder det fra datteren i Politiken.

Socialudvalgsformand i Hvidovre Helle Adelborg (S) har ikke selv besøgt lejligheden, men hun er bekendt med sagen, som hun ikke kan kommentere konkret.

- Det lykkes ofte for vore medarbejdere i socialpsykiatrien at skabe tålelige forhold, men skal der ske en permanent bedring, kræver det, at borgeren siger ja til behandling eller til at flytte, så vi kan danne en anden ramme, siger Adelborg til Politiken.

Patientforening: For dårligt
Formanden for landsforeningen Sind, Knud Kristensen, mener ikke, at kommunen kan dække sig ind under boligens ukrænkelighed, som det sker i denne sag.

- Det opfatter jeg her som en dårlig undskyldning for en indsats, der ikke har været god nok, siger Knud Kristensen til politiken.

Han vurderer, at Hvidovre Kommune overtræder serviceloven og begår omsorgssvigt. Sind vil nu henvende sig til socialministeren for at få præciseret lovgivningen.

Ved du noget? Så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mail: 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere