Leder af Danish Defence League: - Islam burde forbydes

Danske højreekstremister blæser til kamp mod islamister, der er en gruppe 'barbariske voldtægtforbrydere og børnemishandlere'. EKSTRA bringer i dag et portræt af lederen

– Vi er ikke racister. Islam er ikke en race. Du kan konvertere til islam og blive salifist, så ville jeg hade dig ligeså meget, som de arabere der er det. Islam siger Kasper Mortensen til EKSTRA (Foto: Klaus Bo)
– Vi er ikke racister. Islam er ikke en race. Du kan konvertere til islam og blive salifist, så ville jeg hade dig ligeså meget, som de arabere der er det. Islam siger Kasper Mortensen til EKSTRA (Foto: Klaus Bo)

26-årige Kasper Mortensen er frontfigur i Danish Defence League, der har det erklærede mål, at 'stoppe islamifiseringen af Danmark og Europa'.

- Islam er en fascistisk ideologi, der burde være ulovlig, siger han til EKSTRA.

- Danish Defence League vokser hele tiden. Om tre år er målet være fem gange så store, som vi er nu, siger den unge leder.

Enig med Breivik
I følge forsvarsligaen går vejen til målet ad en ikke-voldelig og fredelig sti. Alligevel kan lederen - i øvrigt med tre grove voldsdomme på samvittigheden - af den danske organisation godt identificere sig med massemorderen Anders Behring Brevik.

- Jeg er 100 procent enig med ham i mange af de ting han siger.

Læs: Ekspert: De taler som Anders Breivik

- Det er dybt tragisk, at det gik ud over uskyldige mennesker - men i bund og grund har han jo ret i det, han siger, mener Kasper Mortensen, der kalder Breiviks massakre i Oslo og på Utøya 'en gal mands værk'.

Læs: Højreaktivister begraver svin på moskegrund

Fængslet under demo
Den højreekstremistiske bevægelse fik en del opmærksomhed i sidste måned, da de havde arrengeret en 'Counter Jihad' (modsvar på Jihad, red.) demonstration i Aarhus. Cirka 200 medlemmer dukkede op. Men kransekagefiguren Kasper manglede.

- Det var noget pis. Jeg blev løsladt tre dage efter demonstrationen. Man skulle fandeme tro, at politiet gjorde det med vilje, siger Kasper.

- Jeg sad varetægtfængslet, fordi jeg havde angrebet en dørmand med en strømpistol og smadret ham.

Læs: PET advarer: Højreradikale klar til racekrig

- Hvordan harmonerer din straffeattest med det fredelige billede, I gerne vil abonnere på?

- Jeg har hele tiden sagt, at vi ikke er en voldelig organisation, og vi prøver at undgå vold. Det samme gør jeg. Men når situationen kræver det, så bruger vi det.

Læs portrættet af Kasper, der inviterer på besøg i sit hjem i Aabenraa, og i Danish Defence Leagues klubhus i Padborg. Mød manden, der vil have sendt islamister ud af landet - og som godt forstår Anders Breivik. Alt sammen i EKSTRA i dag.

1 af 2 Kasper Mortensen styrketræner halvanden time om dagen: - Jeg er uden tvivl et mål for islamisterne. Der er områder, jeg ikke kan bevæge mig på, uden at blive angrebet. (Foto: Klaus Bo)
2 af 2 – Vi er ikke racister. Islam er ikke en race. Du kan konvertere til islam og blive salifist, så ville jeg hade dig ligeså meget, som de arabere der er det. Islam siger Kasper Mortensen til EKSTRA (Foto: Klaus Bo)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere