- Jeg er ikke fan af Breivik

Lederen af Danish Defence League føler, at han er blevet misforstået i Ekstra Bladet i dag: Han er ikke fan af massemorderen - han er bare enig med ham

Leder af Danish Defence League forstår Anders Brevik og er enig i hans synspunkter. - Men jeg er altså ikke hans fan, siger den 26-årige Kasper Mortensen. (Foto: Klaus Bo)
Leder af Danish Defence League forstår Anders Brevik og er enig i hans synspunkter. - Men jeg er altså ikke hans fan, siger den 26-årige Kasper Mortensen. (Foto: Klaus Bo)

'Massemorderens danske fan'.

Sådan så 26-årige Kasper Mortensen sig selv præsenteret på forsiden af Ekstra Bladet i morges.

Læs: Leder af Danish Defence League: - Islam burde forbydes

Anledningen er et stort portræt i Ekstra Bladets lørdagsmagasin EKSTRA, hvor lederen af den højreekstremistiske forsvarsliga erklærer sig 'enig med Breivik'.

- Jeg er 100 procent enig med ham (Breivik, red.) i mange af de ting han siger.

- Det er dybt tragisk, at det gik ud over uskyldige mennesker - men i bund og grund har han jo ret i det, han siger, mener Kasper Mortensen, der kalder Breiviks massakre i Oslo og på Utøya 'en gal mands værk'.

Læs: Højreaktivister begraver svin på moskegrund

Og netop den sidste del af udtalelsen er vigtig, synes Kasper Mortensen.

- Jeg tager afstand fra Breiviks handlinger. Det kan jeg på ingen måde sympatisere med - og derfor er jeg heller ikke hans fan. Punktum, lyder det fra lederen.

Læs: Højreekstremister misbruger Nephew

- Der er forskel på at tiljuble, det han har gjort, og de holdninger der ligger bag. Hans ideologi minder meget om Danish Defence Leagues, men det betyder altså ikke, at Kasper Mortensen tiljubler massakren, siger Kasper Mortensens forsvarsadvokat Mikkel Nielsen til ekstrabladet.dk.

Du kan læse portrættet af Danish Defence Leagues leder i Ekstra Bladets lørdagsmagasin EKSTRA i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere