Forsker mistænkt for fusk med afhandling

Forsker på Syddansk Universitet er mistænkt for fusk. Han påstår selv, at han er udsat for et komplot

En fremtrædende forsker i terrorbekæmpelse er mistænkt for omfattende plagiering og videnskabelig uredelighed. Sagen undersøges nu på andet år af Aalborg Universitet, skriver Weekendavisen.

Den pakistansk fødte Nasrullah Memon, der er ledende forsker på Syddansk Universitets afdeling for computerbaseret terrorbekæmpelse, fik i 2007 en pH. d-grad for en afhandling om terrorbekæmpelse.

Siden 2009 har forskeren været ansat på universitet, og ifølge dekan Per Michael blev Memon ansat som hovedkraften i opbygningen af en afdeling for terrorbekæmpelse.

Med sig fra Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg, hvor forskeren tidligere var ansat, havde han en omfattende publikationslisten - herunder den nu omstridte pH. d-afhandling.

Allerede for to år modtog Aalborg Universitet et tip om, at dele af afhandlingen var plagieret og afskrevet uden kildeangivelse, men sagen er undersøgt i hemmelighed og er endnu ikke afsluttet.

Dekanen på universitetets Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Eskild Holm Nielsen, bekræfter over for Weekendavisen, at der er en sag.

Selv afviser Nasrullah Memon pure beskydningerne om plagiering.

Ifølge Weekendavisen erkender han, at han ved en fejl har glemt at sætte anførselstegn omkring nogle afsnit, men kildeangivelserne er generelt i orden.

Når det ikke ser sådan ud, skyldes det ifølge ham, at den version af afhandlingen, som både den tyske plagieringsgruppe og tilsyneladende også institutlederen på hans gamle institut i Esbjerg har set, er et falsum, og at han er udsat for et komplot.