Afsløret: Stadil og Hummel løb fra alle løfter

Kunstig karma: Hummel-boss Christian Stadil støtter gerne op om det tibetanske folk ... altså lige indtil der skal tjenes penge i Kina

Christian Stadel løb fra aftalen med det tibetanske landshold (tv.). Til højre ses modekongen i en af de specialdesignede trøjer, mens hans støtte stadig vag intakt. (Fotos: Toke Hage/POLFOTO, Mathias Christensen/POLFOTO, Hanne Engelstoft/POLFOTO)
Christian Stadel løb fra aftalen med det tibetanske landshold (tv.). Til højre ses modekongen i en af de specialdesignede trøjer, mens hans støtte stadig vag intakt. (Fotos: Toke Hage/POLFOTO, Mathias Christensen/POLFOTO, Hanne Engelstoft/POLFOTO)

Han har med stor succes profileret sig selv og sin virksomhed på at støtte Tibets fodboldlandshold - men da det virkelig gjaldt, løb Hummel-formand Christian Stadil fra alle løfter og lod tibetanerne i stikken.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvordan Christian Stadil gjorde alt for at lægge afstand til Tibet, da Hummel i 2007 havde udset sig en stor bid af det indbringende kinesiske marked.

Læs også:

Se også: Christian Stadil sejler missiler for skandale-rederi

Ønsket om profit i Kina faldt sammen med skriverier i den kinesiske presse om Hummels støtte til Tibet, og i september 2007 tilbageholdt de kinesiske toldmyndigheder et stort parti Hummel-varer, der var på vej til Europa.

Vil tækkes kineserne
Christian Stadil afviste udadtil enhver form for konflikt, men på de indre linjer satte han en plan i værk, der hurtigt trak tæppet væk under det tibetanske fodboldlandshold, som var fuldstændig afhængig af støtten fra Hummel.

TV:

Se også: Christian Stadil tør ikke se sig selv i tv

Hummel fik så travlt med at lægge afstand til tibetanerne, at de brød en sponsoraftale, der blev indgået i 2006. Kontrakten var bindende i fem år, men allerede i 2008 mistede det tibetanske fodboldforbund den økonomiske støtte, der skulle holde landsholdet kørende frem til 2011.

Konfronteret af Ekstra Bladet
- I Tibet sidder de også tilbage uden støtte. Kan du ikke se, at der står det billede tilbage, at I ville have del i det attraktive kinesiske marked, og så betød Tibet pludselig mindre?

- Jo, men der var ikke noget hold, før vi kom. Vi støttede op i den sværeste periode for dem, siger Christian Stadil og uddyber:

- Det primære var ikke, at vi skulle ud at score kassen i Kina. Selv om vi har haft 22 butikker i Kina, har vi ikke en eneste i dag.

Læs også:

Se også: Kendte kåret til bistandsprogram

- Jeg synes, vi kom ud af det på en rimelig fin måde. Men forhandlede man om det? Ja, selvfølgelig gjorde vi det. Det er jo forretning, det er jo ikke en filantropisk virksomhed, og det har heller aldrig sagt.

LÆS MEGET MERE I AVISEN

VED DU NOGET OM SAGEN?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere