Højreekstremister misbruger Nephew

Danish Defence League bruger Nephews musik i promoveringsvideoer på nettet

- Derfor er det nærmest komisk og helt misforstået, at de bruger 'The Danish Way To Rock', siger Simon Kvamm om højreekstremisternes ulovlige brug af Nephews sang. (Foto: Mogens Flindt)
- Derfor er det nærmest komisk og helt misforstået, at de bruger 'The Danish Way To Rock', siger Simon Kvamm om højreekstremisternes ulovlige brug af Nephews sang. (Foto: Mogens Flindt)

Den højreekstremistiske og islam-fjendske gruppering Danish Defence League er ikke bange for at råbe højt og skabe opmærksomhed omkring sig selv og deres sag.

Det gør de blandt andet ved demonstrationer med bannere og barske slagord. Men også på nettet promoverer de sig selv og deres sag for, 'at vores land ikke bliver lavet om til en sharia stat med en moske på hvert gadehjørne'.

Læs: Højreaktivister begraver svin på moskegrund

I den 'gode' - det afhænger af øjnene, der ser - sags tjeneste, har de lagt promoveringsvideoer ud på blandt andet YouTube og facebook. Musikken i videoerne tilhører dog lige så lidt dem, som de mener, at Danmark tilhører islamister.

Den tilhører nemlig den danske musikgruppe Nephew.

- Vi har set, de har brugt Nephews musik. Vi tager dybt afstand fra det, siger direktør i Copenhagen Records, Jakob Sørensen, og fortsætter:

- Vi fjerner videoerne, så snart vi falder over dem. Men det er jo en umulig opgave at fjerne alt illegalt materiale fra nettet.

Læs: PET advarer: Højreradikale klar til racekrig

Det nummer det drejer sig om, er 'The Danish Way to Rock'. Og netop det sangvalg har forsanger Simon Kvamm nærmest kun latter til overs for.

- Sangen 'The Danish Way to Rock' handler om at være fra et land, hvor man har tradition for at være dem, der er large - og dem, der giver en omgang.

- Derfor er det nærmest komisk og helt misforstået, at nogle, der står for det stik modsatte tager netop denne sang, siger Simon Kvamm, der kun kan ryste på hovedet af Danish Defence Leagues tyveri.

Se og hør musikvideoen fra facebook her.

Som et modsvar på Danish Defence Leagues ulovlige af sangen, valgte Nephew i sidste måned at donere den til 'Aarhus for mangfoldighed', der gik på gaderne i Smilets By den 31. marts - i en decideret moddemonstration mod Danish Defence Leagues 'Counter Jihad'-demonstration.

Årsagen synes Simon Kvamm er indlysende:

- Man kan, hvis man kender os og i øvrigt lytter til vores tekster, ikke være i tvivl om, at vi hellere vil identificeres med dem, end med Danish Defence League.

Læs et stort portræt af lederen af Danish Defence League - hvor han kommer ind på sin baggrund i Sønderjylland, sine voldsdomme, holdningerne til muslimer og ikke mindst sympatien for Anders Breivik - i Ekstra Bladets lørdagsmagasin EKSTRA i dag.

1 af 2 26-årige Kasper Mortensen er leder af Danish Defence League. Læs et portræt af manden, der står i spidsen for den stadigt voksende organisation - i EKSTRA i dag. (Foto: Klaus Bo)
2 af 2 - Derfor er det nærmest komisk og helt misforstået, at de bruger 'The Danish Way To Rock', siger Simon Kvamm om højreekstremisternes ulovlige brug af Nephews sang. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere