Morten: De sagde, min mor var død

Studerende føler sig krænket af bedemand

Morten Jansen føler sig dårligt behandlet af Søborg Bedemandsforretning. Forretningens indehaver, Anders Bytoft mener, man har handlet korrekt.
Morten Jansen føler sig dårligt behandlet af Søborg Bedemandsforretning. Forretningens indehaver, Anders Bytoft mener, man har handlet korrekt.

Studerende Morten Jansen fik et chok mandag morgen, da han blev ringet op klokken 09.25.

I den anden ende af røret var en ukendt kvindestemme.

Samtalen forløb - ifølge Morten - som følger:

- Det er bedemanden.

- Ja. (Morten)

- Din mor er død.

- Hvad siger du, hvor ringer du fra?

- Allerød.

- Min mor bor i Jylland, men jeg må da vist lige have ringet hende op.

- Nåh, så må jeg have fået forkert nummer (smågrinende), farvel.

Stærkt rystet
Efter samtalen var Morten dybt rystet, og han følte sig så krænket, at han ville anmelde hændelsen til politiet. Men da han kontaktede Københavns Vestegns Politi, hvor bedemandsforretningen, Søborg Bedemandsforretning, hørte til, blev han oplyst om, at politiet ikke kunne tage imod anmeldelsen, fordi der ikke er hjemmel i loven til føre en sag mod folk, der har ringet forkert, selv om de måtte have optrådt ufølsomt.

Da ekstrabladet.dk talte med Morten Jansen et par timer efter hændelsen med bedemanden, var han meget rystet.

- De sagde, at min mor var død. De tjekkede ikke på forhånd, om de havde fat i den rigtige person, og da de opdagede fejlen skyndte de sig at gøre opkaldet færdigt og de sagde ikke en gang undskyld, siger Morten Jansen, der efter det oprivende opkald ringede til sin mor for at forvisse sig om, at hun var i live.

Simpel tastefejl
I Søborg Bedemandsforrretning, hvorfra den kvindelige ansatte ringede til Morten, har man en ganske anden udlægning af samtalen mandag klokken 09.25.

Den kvindelige ansatte sad sammen med en kollega, da hun talte med Morten Jansen, og de har over for ejeren af bedemandsforretningen Anders Bytoft, genfortalt samtalen.

Forud for samtalen med Morten Jansen var bedemandsforretningen blevet ringet op angående en begravelse af en mands afdøde mor i Allerød.

Det var da man skulle tale med den pågældende mand omkring begravelsen af hans mor, at Morten Jansen ved en fejl blev ringet op ved en simpel tastefejl.

Vi sagde undskyld med det samme
- Min ansatte præsenterede sig korrekt, og det blev hurtigt klart, at der var sket en fejl, fordi den mand, vi talte med, havde en mor der boede i Jylland, og dødsfaldet var sket i Allerød. Min ansatte undskyldte mange gange under samtalen - det har min anden ansatte bevidnet, siger Anders Bytoft til ekstrabladet.dk.

Han tilføjer, at hvis medarbejderen havde fået det indtryk, at Morten Jansen var stærkt berørt over hændelsen, så havde vedkommende kontaktet ham.

- Hun ville have ringet til mig, så jeg også kunne kontakte den pågældende med en undskyldning. Der var intet, der indikerede, at der var problemer af en art, så det skal føre til, at han kontakter jer og politiet. Jeg tænker, at det er en person, der er mere sensibel, end vi først har fornemmet, og vi er selvfølgelig meget kede af, hvad der er sket, men jeg mener, at vi har sagt klart undskyld med det samme, siger Anders Bytoft, der ikke kan huske en lignende situation fra tidligere.

Morten Jansen er dog ikke enig i Anders Bytofts og hans ansattes udlægning af sagen og holder på, at hans mor blev erklæret død, og at han har krav på en undskyldning.

- Jeg ville da ikke sætte alt det i værk med at forsøge at melde dem til politiet for krænkelsen, hvis det var, de havde behandlet mig korrekt og straks havde undskyldt. De erklærede min mor død uden at tjekke hvem de talte med, og de havde meget travlt med at afslutte samtalen uden en undskyldning - derfor gik jeg til politiet og til jer - fordi de behandlede mig dårligt, siger Morten Jansen til ekstrabladet.dk.

Anders Bytoft fastholder, at hans ansatte undskyldte med det samme. Han beklager det skete, men mener, at de ansatte optrådte korrekt i situationen, da fejlen gik op for den ansatte.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere