Milliardær bygger Titanic II

En hovedrig forretningsmand fra Australien vil bygge en nøjagtig kopi af skibet, som ikke kunne synke

En australsk milliardær vil bygge en "usynkelig" version af Titanic - 100 år efter, at den originale udgave sejlede ind i et isbjerg og sank til bunds i Atlanterhavet.

Titanic II ventes af lægge fra kaj på sin jomfrurejse fra England til Nordamerika - forgængerens skæbnesvangre rute - i slutningen af år 2016.

Men historien kommer ikke til at gentage sig med den nye luksusliner, forsikrer idémanden Clive Palmer, som er en af Australiens rigeste mænd.

- Den bliver designet, så den ikke kan synke, siger han.

- Den designes som et moderne skib med teknologien, så det ikke sker, tilføjer australieren, som har tjent sin enorme personlige formue på minedrift og turisme.

Det originale Titanic - det største passagerskib i verden, da den blev bygget - blev også opfattes som usynkelig i sin samtid. Men den utænkelige skete den 15. april 1912, da skibet ramte et isbjerg: 1517 passagerer og besætningsmedlemmer døde i katastrofen.

Clive Palmer fortæller, at hans nye selskab ved navn Blue Star Line har lavet en aftale med et statsejet skibsværft i Kina, som skal bygge Titanic II.

Man er allerede begyndt at designe det mægtige fartøj, som får samme dimensioner som den gamle version med 840 rum og ni skibsdæk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere