TV: Briter får raketarsenal under OL

Det britiske militær placerer et raketter l på toppen af et lejlighedskompleks under OL i London, mens 13.500 soldater skal bevogte byen

(Foto: Ritzau/AP)
(Foto: Ritzau/AP)

Se hvordan, briterne vil undgå terror fra luften i tv-klippet herover

-------------------

Beboerne i et eksklusivt boligkompleks nær Londons olympiske park har fået besked om, at det britiske militær vil placere et raketarsenal på toppen af et tårn i komplekset under OL til sommer.

Boligkomplekset er et af flere, som militæret har under overvejelse som base for jord-til-luft-raketter, der skal beskytte Londons olympiske lege mod luftangreb, lyder det fra det britiske forsvarsministerium.

LÆS OGSÅ:

Se også: Også Twitter-forbud ved OL i London

Det er første gang siden Anden Verdenskrig, at der bliver placeret jord-til-luft-raketter i London. Derfor blev nogle af beboerne i Bow Quarter-komplekset chokerede over meldingen.

- Der var ikke nogen samtale, og der var ikke nogen, der bankede på døren. Du vågner bare en morgen til en notits om, at der bliver placeret raketter på taget, siger en af kompleksets beboere, 28-årige Brian Whelan.

- Jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor det ville være nødvendigt at affyre raketter over et befolket området, lyder det fra Brian Whelan.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det er nu, du kommer billigt til OL

På notitsen til beboerne skriver forsvarsministeriet, at Bow Quarter-komplekset er blevet udvalgt, fordi et tidligere vandtårn i komplekset har en ´glimrende udsigt over det omkringliggende område´ og over den olympiske park.

Allerede i november sagde forsvarsminister Philip Hammond, at London ville følge Beijings eksempel, hvor raketter blev placeret en kilometer fra det olympiske stadion under 2008-legene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere