Dræbervirus nærmer sig Danmark

Den potentielt dødbringende 'West Nile-virus' er kommet tættere på den danske grænse

Antistofferne blev fundet i tre forskellige danske trækfugle; en rødstjert (på billedet), en havesanger og en rødrygget tornskade. (Foto: Poul Reib/Polfoto)
Antistofferne blev fundet i tre forskellige danske trækfugle; en rødstjert (på billedet), en havesanger og en rødrygget tornskade. (Foto: Poul Reib/Polfoto)

En potentielt dødelig virus kan være på vej mod Danmark.

Det skriver nyhedssitet, videnskab.dk, med henvisning til en pressemeddelelse fra Veterinærinstituttet på DTU, der netop har afsluttet en større undersøgelse af 750 danske dyr.

Forskerne fandt således antistoffer i tre danske trækfugle, der indikerer, at de har været smittede med det såkaldte 'West Nile-virus', der kan frembringe dødelig hjernehinde-betændelse hos mennesker.

- Gentagne, humane tilfælde, døde fugle og antistofpositive heste viser, at ’West Nile-virus’ har etableret sig i Europa. Og der er risiko for, at sygdommen kan blive bragt til Danmark med både myg og fugle, skriver seniorforsker Charlotta Polacek ifølge videnskab.dk i en pressemeddelelse.

Læs også:  Farlig virus måske i danske dyr

Ifølge forskeren er der dog ikke 'West Nile-virus' indenfor grænserne endnu. Men det kan hurtigt ændre sig.

- Med forbehold for det relativt lave antal prøver antyder analyseresultaterne, at der i øjeblikket ikke er West Nile-virus til stede i de udvalgte dyrearter i Danmark. Men det er blevet klart, at en række trækfugle, der opholder sig i eller passerer gennem Danmark, har været udsat for West Nile-virus. Så der er risiko for, at de også kan tage det med til Danmark, lyder det videre.

Angiveligt skulle hvert femte person, der bliver smittet med 'West Nile-virus', få feber, ledsmerter og hovedpine. Og i særligt alvorlige tilfælde kan en infektion altså udvikle sig til en dødelig hjernehindebtændelse.

Indtil for cirka 20 år siden blev West Nile-virus hovedsageligt fundet i Asien og Afrika. Mennesker bliver hovedsageligt smittet af myg, der tidligere har suget blod fra et smittet væsen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere