Bahrain nægter tvangsfodring af al-Khawaja

En talsmand fra hospitalet, hvor al-Khawaja er indlagt, nægter at have tvangsfodret den sultestrejkende.

En talsmand fra Bahrain Defence Force (BDF) afviser, at dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja skal være blevet tvangsfodret af lægerne på det militærhospital, hvor han har sultestrejket i mere end 80 dage.

Det skriver det statskontrollerede nyhedsbureau Bahrain News Agency (BNA).

- Som reaktion på påstande fremsat af Abdulhadi al-Khawajas familiemedlemmer i dag, vil vi gøre det klart, at patienten ikke er blevet tvangsfodret eller behandlet i mod hans vilje, siger talsmanden fra BDF-Hospitalet, hvor al-Khawaja er indlagt.

Reaktionen fra hospitalet kommer efter, at datteren Maryam al-Khawaja tidligere søndag beskrev sin fars version af lægernes hårdhændede behandling af ham.

- Han var blevet bedøvet, bundet til sengen og tvangsfodret gennem næsen. Han sagde, at han opfatter tvangsfodringen og isolationsfængslingen som tortur, og at han vil holde lægerne og hospitalet ansvarlige, skrev hun tidligere på sin Twitter-profil.

Besøget bekræftes desuden af Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, som fortæller, at den danske ambassadør har været i kontakt med familien.

- Vi har ingen grund til at betvivle de oplysninger, familien har givet os. De har besøgt ham her i eftermiddag, siger han.

Men på hospitalet afviser man altså blankt familiens påstande.

- Han har modtaget begrænsede mængder ernæringstilskud frivilligt, men da hans blodsukker faldt betydeligt i dag, bad hans læger om og fik hans samtykke til at indsætte en sonde til ernæring.

- På intet tidspunkt blev han bedøvet eller fastholdt, fastslår talsmanden for BDF- Hospitalet.

Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod den livstidsdom, han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere