Gittes brevkasse: Nybagt far til otteårig

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere. I denne uge handler det om at blive far til en otteårig og om når ens følelser bliver afvist af kollegaen.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Klik her og skriv til Gitte: Har du et dilemma? Skriv til spoerggitte@eb.dk. Hver uge besvarer jeg en række spørgsmål og belønner det bedste med en signeret kopi af min selvbiografi 'Gitte Nielsen - du har kun et liv'.

Jeg er lige blevet far til en otteårig
Kære Gitte
Jeg er en mand på 27 år, der netop har fået at vide, at jeg skulle have et barn på otte år. Moderen, der skriver til mig, har vedlagt et billede, og jeg kan da godt se, at visse træk går igen. Omvendt er jeg slet ikke overbevist om, at det skulle være mit barn! Moderen og jeg havde et meget kort forhold.

Jeg har ikke fortalt min kæreste det endnu. Jeg tror ikke, jeg er klar til at rippe op i fortiden, og slet ikke med moderen. Omvendt er jeg selv vokset op uden far, og det var heller ikke sjovt.

Hvad skal jeg gøre?
Venlig hilsen
Niels

Hej Niels
Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvem der egentlig er far til barnet. Få taget en dna-test, så I kan få det på det rene. Hvis barnet er dit, så synes jeg, du skylder barnet at tage dig af det helhjertet både på det følelsesmæssige plan som en weekendfar og på det praktiske plan med børnepenge, forældremøder, etc.

Som du selv påpeger, er det bedst for barnet at vokse op med en far. Du skal naturligvis inddrage din nuværende kæreste, så du ikke behøver at lyve for hende, når du får taget testen. Elsker hun dig, vil hun forstå situationen.

Jeg siger ikke, at det bliver nemt pludselig at blive far til en otteårig. I har meget, der skal indhentes, men på sigt vil det blive en forløsning for barnet. Og det er det, du skal fokusere på.
Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

Mine følelser skræmte kollegaen
Hej Gitte
Jeg har i to år gået rundt og drømt om en kollega, og efter råd fra venner og bekendte har jeg så endelig taget mig sammen og fortalt ham, at jeg godt kan lide ham. Reaktionen var dog ikke helt som forventet -han kunne nærmest ikke komme ud af lokalet hurtigt nok. Der er ingen tvivl om, at der ikke er interesse.

Det er også helt o.k. Det, som jeg dog har lidt svært ved at håndtere, er den kulde, der er opstået mellem os. Vi hilser ikke længere på hinanden og prøver at undgå at mødes, og det gør ondt på mig. Det var på ingen måde min mening at fornærme eller skræmme ham.

Jeg har været i samme afdeling i fire år, og både min chefer og jeg synes, det er på tide, at jeg skifter internt i virksomheden. Men så vil jeg stadig kunne rende ind i ham.

Hvad vil du råde mig til?
Den fortvivlede

Hej fortvivlede
Skil tingene ad, og få først og fremmest tjek på den spændende, nye udfordring med dine nye jobmuligheder. Dernæst skal du tage fat i kollegaen og stikke ham en stor undskyldning, fordi du har gjort ham utilpas og skabt en situation, så jeres forhold som kollegaer er blevet mærkeligt.

Sig, at du havde et crush på ham, men at du er kommet over det, og at du gerne vil have et professionelt forhold som kollega til ham igen.

Jeg er sikker på, at han bliver lettet, og at han tilgiver dig.
Held og lykke
Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere