Sidespejl kostede Tor livet

- Det er unødvendigt, at sidespejlene sidder i cyklisternes hovedhøjde, siger faderen til 22-årige Tor Kristensen, der døde den 17. april. Sagen tages op politisk

Der er masser af blomster, lys og røde faner på stedet i Rantzausgade på Nørrebro i København, hvor Tor Kristensen blev ramt af et turistbus-sidespejl. Billedet er taget her til morgen. Movia var ikke involveret i ulykken  (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Der er masser af blomster, lys og røde faner på stedet i Rantzausgade på Nørrebro i København, hvor Tor Kristensen blev ramt af et turistbus-sidespejl. Billedet er taget her til morgen. Movia var ikke involveret i ulykken (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

På lørdag skal Tor begraves.

Han blev 22 år.

I sidste uge blev han ramt af et bus-sidespejl i Rantzausgade på Nørrebro i København.

Hans far, Karsten Torup Kristensen, har startet facebook-gruppen 'Stop dødsbusserne'. Han undrer sig over, at bussernes sidespejle sidder i cyklisternes hovedhøjde, når de - ifølge ham - uden problemer kunne være placeret højere.

- Det er helt unødvendigt, at sidespejlene skal sidde så lavt. Det burde være et lovkrav, at et sidespejl sidder højere oppe. Jeg har talt med flere chauffører, som siger, at det ikke vil gøre deres udsyn dårligere, siger han til politiken.dk.

Sagen har fået politisk fokus.

- At en ung mand med fremtiden for sig skal dø på en så meningsløs vis er dybt, dybt tragisk. Jeg vil tage sagen op med transportministeren. For selvom det naturligvis er helt nødvendigt med spejle til busserne, så må det undersøges, om det kan blive mindre livsfarligt. Noget må kunne gøres, siger den socialdemokratiske trafikordfører, Rasmus Prehn, til sitet 2200N.

22-årige Tor Kristensen begraves lørdag fra Sankt Annæ Kirke på Amager.

Både Rådet for Sikker Trafik og Dansk Cyklistforbund siger - til politiken.dk - at denne type ulykker ret sjældent sker, og det er højst usædvanligt, at konsekvenserne er så fatale som forleden.

Faktisk er holdningen flere steder, at spejlene forhindrer flere ulykker, end de forårsager.

- Sidespejlene er med til at undgå ulykker, ikke mindst de farlige højresvingsulykker, siger kommunikationschef i Trafikstyrelsen, Thorbjørn Ancker, til sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere