Singapores spidser er ramt af sexskandale

Den politiske og økonomiske elite i Singapore rystes af sexskandale med en mindreårig prostitueret.

Singapore er kendt for at være konservativt, næsten snerpet, når det gælder sex. Nu ruller en saftig skandale imidlertid hen over den sydøstasiatiske bystat.

Det er en sag, der involverer de højere cirkler i det velbeslåede Singapore, og det er en skandale, der involverer en mindreårig prostitueret.

Prostitution er lovlig i Singapore, men det har siden 2008 været ulovligt at købe sex af kvinder under 18.

Trods det konservative og snerpede har Singapore en blomstrende sexindustri, der har sin rod i havnevirksomhed fra tiden, da briterne sad på Singapore.

Den verserende sag viser, at Singapore griber sexproblematikken pragmatisk an. I stedet for at slå ned på sexindustrien, forsøger politikerne at regulere den for at beskytte mindreårige og holde kriminaliteten ude.

Den første dom i sagen faldt i fredags, da en skolelærer fik ni ugers fængsel for at have købt sex med den mindreårige, der ikke er identificeret.

Men hun skal have været 17, da hun havde sex med de anklagede.

Der er flere sager på vej, og blandt dem er sager med fem udlændinge, herunder en 40-årig schweizer, der har arbejdet for bankgiganten UBS.

Den mest prominente lokale, der er anklaget, er Howard Shaw. Han er barnebarn af Runme Shaw, som var med til at etablere biograf- og ejendomsimperiet Shaw Organisation, der i øvrigt også er kendt for velgørenhed.

Sladdermøllen i Singapore kom på overarbejde, da det kom frem, at 41-årige Shaw, der har to døtre fra sit første ægteskab, havde købesex med en teenager blot en måned før, at han sagde ja til sin anden kone, en lokal eks-skønhedsdronning i 20'erne.

Parret har prydet forsiden på sladderbladet Singapore Tatler, der skrev en historie om "den store romance" blandt de rige og berømte i Singapore.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere