Flere klager over hjælpen fra kommunen

Et stigende antal danskere er så utilfredse med hjælpen fra kommunen, at de klager. Hver tredje får medhold

Handicappede, psykisk syge, ældre og andre borgere med særlige behov klager i højere grad til de sociale nævn over den hjælp, de får fra deres kommune. Det skriver DR Nyheder.

I 2008 fik landets sociale nævn 6933 klager over kommunerne fra borgere, der var omfattet af hjælp og støtte i serviceloven. I 2011 var tallet steget til 11.173, viser tal fra Ankestyrelsen.

Hos Danske Handicaporganisationer oplever man flere utilfredse medlemmer.

- Flere og flere borgere henvender sig til os, fordi de er frustrerede over den hjælp, de får i kommunerne, siger foreningens formand, Stig Langvad, til DR Nyheder.

Klagerne til de sociale nævn er ofte begrundet, da hver tredje borger ifølge DR Nyheder får det sociale nævns ord for, at kommunen har truffet en afgørelse i strid med lovgivningen.

Det betyder, at kommunen bliver tvunget til at behandle sagen igen eller blot give borgeren den hjælp, de har bedt om.

Store besparelser er ifølge Danske Handicaporganisationer forklaringen på de mange klager. Alene i år forventer kommunerne at spare 700 millioner kroner på handicappede og udsatte grupper.

- Der er rigtig mange mennesker, som får mindre hjælp, end de har brug for. Dermed får de en dårligere hverdag, og det, synes jeg, er noget forbandet skidt, siger Stig Langvad.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere