Kony-kampagne: Mal byen rød i aften

I dag kulminerer 'Kony 2012' kampagnen. Folkene bag opfordrer folk til at gå på gaden og gøre opmærksom på kampagnen

Videoens mål er at gøre Joseph Kony så kendt, at verdenssamfundet ikke længere kan ignorere hans forbrydelser (Foto: Stuart Price/AP)
Videoens mål er at gøre Joseph Kony så kendt, at verdenssamfundet ikke længere kan ignorere hans forbrydelser (Foto: Stuart Price/AP)

'Kony 2012' videoen er blevet set 88 millioner gange på Youtube.

I dag er en særlig dag, for her kulminerer hele kampagnen med 'cover the night'.

'Cover the night' sker verden over, og man bestemmer selv, hvordan man i aften 'vil male byen rød'. I Aarhus mødes folk klokken 21 for at sætte plakater op.

Invincible Children opfordrer blandt andet til, at man bærer en Kony-tshirt, sætter røde plakater op, eller maler det letgenkedeligt Kony mærke på mure omkring i byen.

Videoens mål er at gøre den ugandiske guerillaleder Joseph Kony så kendt, at verdenssamfundet ikke længere kan ignorere hans forbrydelser og får ham for en international domstol.

Joseph Kony er en af de mest notoriske oprørsledere på planeten.

Han står anklaget for at have kidnappet utallige børn i det nordlige Uganda og nabolande, gjort piger til sexslaver og drenge til børnesoldater.

Læs også:

Den eftersøgte krigsforbryder Joseph Kony. (Foto: Stuart Price/AP) Krig & katastrofer - 8. mar. 2012 - kl. 10:28 TV: Krigsforbryderreklame set 26,5 mio gange

Deler gratis Kony t-shirts ud
Filmmagerens budskab om at gøre guerillalederen verdenskendt er tidligere blevet angrebet for måske ikke at have så rene hensigter, som de gav udtryk for.

Kritikken gik blandt andet på, at kun 32 procent af de penge, Jason Russel og Invicible Children tjener på donationer og salg af merchandise går direkte til hjælpearbejdet i Uganda.

John Rudolph Beaton fra Invincible Children afviste kritikken.

I butikken Le-fix på Nørrebro uddeler man i forbindelse med 'cover the night' i dag mellem klokken 11-19 gratis t-shirt med Kony-mærket på.

Der er blevet uddelt omkring 40 t-shirt indtil videre, og der er cirka det samme antal tilbage.

- Vi vil gerne støtte en god sag, siger en af ejerne af Le-Fix Michael Andersen, som også har haft kritikken af kampagnen i sine overvejelser.

- Den kritik der har været omkring kampagnen, kan man ikke rigtig sætte op omkring det problem, som eksisisterer.

Læs også:

Joseph Kony (tv) står bag masser af bortførelser og voldtægter. (Foto: AP) Samfund - 5. apr. 2012 - kl. 08:12 Ny film om Kony på vej

Markerer du 'cover the night'? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere