Apple overgår igen forventningerne

Producenten af iPad og iPhone sætter endnu engang eksperterne til vægs med sit regnskab for første kvartal

Apple overgik nok engang forventningerne på Wall Street med sit regnskab for årets tre første måneder.

Det amerikanske teknologiselskab fik et overskud efter skat på 11,6 milliarder dollar (66 milliarder kroner) ud af en omsætning på knap 40 milliarder dollar.

Siden 2003 har stort set samtlige af Apples kvartalsregnskaber været stærkere end forventet. Og tendensen varer ved, ifølge de tal selskabet fremlagde tirsdag aften.

Overskuddet i første kvartal er mere end 20 procent bedre end forventet af analytikerne. Omregnet til indtjening per aktie tjente Apple 12,30 dollar mod forventet 9,94 dollar. Indtjeningen er dermed næsten fordoblet sammenlignet med første kvartal året før.

Omsætningen på 39,2 milliarder dollar overgik eksperternes skøn med godt tre milliarder dollar. En voldsom efterspørgsel på iPhone og iPad er årsag til det stærke resultat, ifølge selskabet.

Apple solgte 35,1 millioner styk iPhone i kvartalet. En fremgang på 88 procent i forhold til første kvartal 2011. Også på det punkt slog selskabet alle forventninger. Analytikerne havde forudset et salg på cirka 31 millioner eksemplarer af telefonen.

Salget af iPads steg med 151 procent til 11,8 millioner styk, mens salget af Mac-computere og musikafspilleren iPod var nogenlunde som forventet.

Men det er forbrugernes umættelige efterspørgsel efter iPhone og iPads, der driver indtjeningen frem.

- Den nye iPad har fået en fantastisk modtagelse, og i løbet af året vil man se endnu mere af den type innovation, som kun Apple er i stand til levere, lyder det selvsikkert fra selskabets administrerende direktør Tim Cook.

De seneste uger er kursen på Apples aktier faldet tilbage med cirka 12 procent. Investorerne har været bekymret for, om selskabets imponerende vækst i salg og indtjening kan fortsætte.

En frygt, som viste sig at være ubegrundet. På aktiemarkedet indikeres kursen til at stige med omkring fem procent, når børsen åbner onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere