EU godkender redningsstøtte til jyske banker

Europa-Kommissionen har godkendt, at Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank bruger redningsstøtte til fusion

Der er ok, at Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank har fået redningsstøtte for at fusionere. Det oplyser Europa-Kommissionen.

Redningsstøtten til bankerne skal lette fusionen mellem de to banker. Og kommissionen godkender derfor foranstaltningen for en periode på seks måneder af hensyn til den finansielle stabilitet.

- Hvis Danmark inden for de seks måneder anmelder en omstruktureringsplan, forlænges perioden, indtil kommissionen har truffet endelig afgørelse om planen, skriver kommissionen om afgørelsen.

Europa-Kommissionen har gennemgået fusionen mellem de to banker og er kommet frem til, at næsten alle foranstaltningerne indeholder elementer af statsstøtte. For at føre bankerne videre er det nemlig nødvendigt, at staten er med inde over.

Men da redningsstøtten er målrettet, begrænser sig til det absolut nødvendige og indeholder tilstrækkelige værn mod konkurrencefordrejning, kan kommissionen godkende den midlertidigt af hensyn til den finansielle stabilitet, lyder det.

Bankerne meddelte tidligere på året, at de var i gang med at se på mulighederne for at gå sammen i en bank. Og den danske stat er blevet en stor spiller i det spil.

At staten er gået aktivt ind for at redde Aarhus Lokalbank på den måde er blevet mødt med kritik flere steder fra.

Tidligere har staten og Finansiel Stabilitet nemlig stillet omfattende krav til styrkelse af kapitalgrundlaget og store ændringer i ledelsen i kriseramte banker, herunder Amagerbanken.

Men det var ikke tilfældet for fusionen mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank.

Vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF) har tidligere understreget, at statens eneste krav til fusionsbanken er at indstille tidligere Sydbank-direktør Carsten Andersen som bestyrelsesformand.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere