Dagens tilbud i København: Vent et år på din erstatning

Line Hirtsgaard skvattede på en glat vej i Københavns Kommune - nu har hun ventet mere end et år på sin erstatning

Det var her, Line skvattede i december 2010. I dag venter hun fortsat på, at kommunen udbetaler den erstatning, hun har ret til. (Foto: Jesper Mortensen)
Det var her, Line skvattede i december 2010. I dag venter hun fortsat på, at kommunen udbetaler den erstatning, hun har ret til. (Foto: Jesper Mortensen)

TIP OS: Har du selv erfaringer med Københavns dårlige veje, så mail os eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Familien til den 14-årige pige, der styrtede ned fra Dronning Louises Bro i det centrale København og blev lam, skal væbne sig med stor tålmodighed.

For selv hvis de ender med at få ret til en erstatning, så er det langtfra sikkert, at pengene falder lige med det samme.

EKSTRA: Læs kommunens forklaring i Ekstra Bladet i dag

I mere end et år har 41-årige Line Hirtsgaard nemlig ventet på at få de penge, som Københavns Kommune erkender at skylde hende i erstatning, efter hun lå med benet i gips i to måneder og ikke kunne passe sin forretning som dekoratør for større danske virksomheder:

- Jeg føler mig til grin. Kommunen prøver at trække tingene i langdrag, fordi de håber på, at vi dropper sagen, siger Line Hirtsgaard til Ekstra Bladet.

Langt ude og uprofessionelt

Allerede i december 2010 fortalte netop Ekstra Bladet om, hvordan hun var så uheldig at vælte midt i et vejkryds ved Østerport Station.

Fodgængerfeltet var spejlblankt, og kommunen erkendte, at de ikke havde fået saltet ordentligt.

SE KORTET: Så rådden er København - faldfælder overalt

Umiddelbart en nem sag, når kommunen nu selv mener, at den er erstatningspligtig.

Men i dag er Line Hirtsgaard blevet meget klogere på, at et er at få ret - noget andet er at få sine penge fra kommunen:

- Jeg synes, det er helt grotesk, at Københavns Kommune er så lang tid om det. Det er langt ude og uprofessionelt, mener hun.

Tålmodigheden slap op
Siden sagen begyndte, har Line Hirtsgaard skåret sit oprindelige krav på godt 150.000 kroner ned til omkring 100.000 kroner, det fremgår af den omfattende sagsbunke, som Ekstra Bladet har gennemgået.

Den seneste udvikling i sagen har fået både Line Hirtsgaard og hendes advokat, Michael Christensen, til for alvor at miste tålmodigheden.

Syv måneder efter at sagsbehandlerne i København modtog dokumentation for Lines tabte arbejdsfortjeneste, spørger kommunen nu igen om de samme papirer:

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger advokaten til Ekstra Bladet.

HJALP KOMMUNEN: Og nu er hans firma konkurs

- Jeg tror, at Københavns Kommune prøver at sylte sagen, så Line til sidst opgiver noget af erstatningskravet, siger han.

Michael Christensen fører lige nu godt 200 andre erstatningssager og har derfor stor erfaring på området. Og han oplever bureaukratiet i Københavns Kommune som mere krævende end selv de mest krakilske forsikringsselskaber:

- Det er helt unormalt i en sag af denne størrelse, mener han og oplyser, at da hans sidst talte, var sagsbunken nået op på mere end 200 stykker papir.

1 af 2 Line var sengeliggende i lang tid, efter hun faldt på kommunens usaltede vej.
2 af 2 Det var her, Line skvattede i december 2010. I dag venter hun fortsat på, at kommunen udbetaler den erstatning, hun har ret til. (Foto: Jesper Mortensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere