Kirkeskat bliver brugt til at aflønne muslim

- Forkert signal, siger provst

Fredens Kirke på Østerbro i København er i praksis lukket og dermed en af de folkekirker der må lade livet på grund af manglende aktivitet (Foto: Torben Åndahl)
Fredens Kirke på Østerbro i København er i praksis lukket og dermed en af de folkekirker der må lade livet på grund af manglende aktivitet (Foto: Torben Åndahl)

Vollsmose Kirke i Odense har ansat en muslim som kulturformidler, selv om kirkeskatten skal gå til at fremme det kristne liv i sognet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Forelagt ansættelsesforholdet siger den tilsynsførende provst, Henrik Wigh-Poulsen:

- Det giver et forkert signal, når kirkens penge bruges på at have en muslim til at udføre integrationsarbejde. Skal kirkens penge bruges på integration skal formålet være at styrke den kristne menigheds liv og vækst, og er en muslim den rette til det, siger provsten til Fyens Stiftstidende.

Han vil nu have undersøgt ansættelsen nærmere og fortsætter dermed kulegravningen af, hvordan menighedsrådet i Vollsmose forvalter den kirkeskat, det råder over.

Som omtalt i Fyens Stiftstidende i går er menighedsrådets brug af kirkeskatten kommet i søgelyset efter en kritisk revision. Menighedsrådet angribes blandt andet for manglende gennemsigtighed i brugen af pengene, hvoraf nogle er kanaliseret over i en integrationsforening med stor rejseaktivitet.

Den muslimske medarbejder har været med på mange rejser sammen med formanden for Integrationsforeningen, sognepræst Torben Hangaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for menighedsrådet, Inge Reenberg, men på kirkens hjemmeside fremhæves den muslimske kulturformidlers indsats:

- Han har medvirket til bedre integration end vi finder noget andet sted i landet, står der.Henrik Wigh-Poulsen understreger, at han ikke angriber den pågældendes arbejde.

- Men det burde måske være kommunekassen, der betaler, bemærker han.

Den muslimske medarbejder ønsker ikke at udtale sig.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere