Årets første danske storkeunger er udruget

Der er fundet æggeskaller under storkereden i Gundsølille. Det er et tegn på, at der er storkeunger i reden

En hel uge tidligere end normalt, er der kommet storkeunger i Gundsølille ved Roskilde. Det skriver Storkene.dk.

Det var forventet, at æggene ville klække omkring den 1. maj, men mandag bemærkede gartneriejer Jens Andersen, at der lå æggeskaller under reden.

Og det betyder med garanti, at den første storkeunge har set dagens lys.

I løbet af de kommende par dage vil de næste æg klække og herefter starter den travleste periode på året for storkeforældrene.

De første dage af ungernes levetid kræver de ikke meget føde, men så snart den første uge er gået, bliver der travlhed for forældrene.

Selvom vejret endnu ikke er specielt varmt, vil det ikke give problemer for ungerne.

Vejret kan dog også være en dræber og i de senere år er det ofte sket, at storkeunger er omkommet som følge af langvarige regnskyl.

Indtil videre er dette det eneste storkepar i Danmark. Sidste år var der to par, da også et storkepar i Skærbæk i Sønderjylland slog sig ned og ynglede. Desværre døde ungerne før de blev flyvefærdige.

Men i den forgangne uge er flere storke ankommet til Danmark og i Sønderjylland er der muligvis ynglende storke undervejs.

To-tre storke set ved både Ribe, Bramming og Esbjerg. Og både lørdag og søndag er en stork observeret siddende ovenpå en skaderede i Vejrup ved Bramming i Sydvestjylland. Storken brugte skadereden som et tag-selv-bord af kviste. Det kunne tyde på, at storken er ved at bygge rede i nærheden.

Som en tommelfingerregel skal et storkepar have indledt ynglen senest den 20. maj, hvis de skal have succes. Det vil sige, at der stadig er god tid til, at flere storkepar kan finde sammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere