15 dræbt i mexicansk bar-skyderi

Bevæbnede mænd stormede en bar i det nordlige Mexico og skød omkring sig. To journalister er blandt de dræbte.

Femten mennesker blev fredag dræbt i en bar i det nordlige Mexico i et formodet narkoopgør mellem kriminelle bander i regionen. Det oplyser den lokale rigsadvokat.

Ifølge vidner stormede bevæbnede mænd en bar i byen Chihuahua og spurgte efter to til tre personer. Da ingen af bargæsterne svarede, begyndte gerningsmændene at skyde vildt omkring sig.

Ud over de 15 dræbte ved barmassakren er mindst en person hårdt såret. Nyhedsbureauet AFP skriver desuden, at to af de omkomne er lokale journalister.

Samme dag blev yderligere to personer dræbt i et andet barskyderi i byen, så fredagens samlede dødstal lander på 17.

De mexicanske myndigheder har endnu ikke fastlagt et motiv for fredagens massakre, men området omkring Chihuahua har de senere år været hærget af blodige opgør mellem narkokarteller.

Fredagens skyderi ligner til forveksling en anden massakre i samme by den 4. februar. Her løb en gruppe mænd ind på en bar og åbnede ild. Ni personer mistede livet - heriblandt en kvindelig politibetjent.

Siden Mexicos præsident Felipe Calderon i december 2006 erklærede narkokartellerne krig, er mere end 50.000 mennesker omkommet i kampe, der involverer både de kriminelle netværk og landets sikkerhedsstyrker.

Titusindvis af politibetjente og soldater er med til at udkæmpe narkokrigen. Mexicos narkokrig har sit udspring i strid om territorium mellem forskellige karteller og grupper, der både gør sig i narko, kidnapning, afpresning og menneskehandel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere