Al-Khawajas sag er udskudt en uge

Dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja har fået udsat sin sag i en uge, oplyser Bahrain Human Rights

Menneskerettighedsorganisationen Bahrain Human Rights skriver på Twitter, at den sultestrejkende aktivist Abdulhadi al-Khawajas sag ved appeldomstolen er blevet rykket til 30. april.

Al-Khawaja skulle ellers have haft sin sag for appeldomstolen i dag mandag sammen med 13 andre aktivister, men det er nu blevet udskudt en uge.

Udskydelsen af sagen bekymrer Faten Haddad, der er en af al-Khawajas advokater. Hun fortæller, at de er meget magtesløse i kampen mod systemet.

- De har desværre retten til at udskyde sagen. Der er ikke meget, vi kan stille op. Vi har ingen idé om, hvorfor de gjorde det, men vi tror, at der måske er nogle forhandlinger i gang, siger Faten Haddad til Ritzau.

Hun er ikke optimistisk over udsigten til at få al-Khawahas sag for appeldomstolen.

- Vi risikerer, at de gør det samme igen om en uge, siger hun.

Den dansk-bahrainske demokratiforkæmper har siddet fængslet siden 31. maj 2011 for at have opildnet til protester mod Kong Muhammed VI.

8. februar 2012 indledte al-Khawaja en sultestrejke i protest mod sin straf. Styret har erkendt, at han har været udsat for tortur under fængslingen.

Al-Khawaja har helt nægtet at indtage nogen form for mad eller væske siden sidste uge, og Faten Haddad frygter, at han ikke overlever til retssagen den 30. april.

- Men jeg håber virkelig, at han overlever. Jeg håber, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere