Leasingafgift får bilsalget til at falde

Leasingafgiften får folk til at vente med at købe bil. Men effekten vil aftage de kommende måneder.

Danskerne holder igen med at købe nye biler. På et år - fra marts 2011 til marts i år - er tallet af nyindkøbte biler er faldet med 18,9 procent til 13.615 biler.

- Efter et ekstraordinært salg i de sidste dage af februar bremsende markedet helt naturligt op i begyndelsen af marts efter fremlæggelsen af regeringens forslag til ændringer i leasingreglerne, siger direktør Bent Mikkelsen, De Danske Bilimportører.

Han mener dog, at der blot vil være tale om forskydninger i salget:

- For ser vi februar og marts samlet, så er der solgt 27.807 mod 28.376 sidste år. Det er stort set på niveau med sidste års rekordsalg. 13.615 biler i påskemåneden er historisk set ligeledes et meget pænt salg, siger han i en kommentar til tallene.

I marts var det slut med at lease eller købe leasingbiler med lavere afgift. Men Bent Mikkelsen forudser, at effekten af leasingindgrebet på personbilssalget vil aftage over de kommende måneder.

- Indgrebet vil kunne aflæses i tallene over de kommende måneder, men vi oplever fortsat en meget stor efterspørgsel fra især de private købere, siger direktøren.

Ifølge en opgørelse, som Danmarks Statistik udsendte i september 2011, udgjorde anskaffelsen af leasing- og demobiler i husholdningerne 40 procent af det samlede almindelige private bilkøb gennem de seneste 24 måneder

Mens salget af personbiler er faldet, så voksede salget af varebiler med 2,7 procent på et år til 2134 solgte.

- Erhvervslivets investeringer skaber en solid base for et salg på det nuværende niveau, siger Bent Mikkelsen.

Salget af lastbiler steg med 12,2 procent fra marts sidste år til marts i år til 396. Og importørerne er optimistiske:

- Der begynder at tegne sig et billede, hvor det langt om længe begynder at se ud som om, at også lastbilmarkedet er fri af krisen, siger Bent Mikkelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere