Børn fandt våben og sexlegetøj

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling bød på uventede overraskelser i år

Våben og sexlegetøj var nogle af de ting, skolebørn fandt i Naturfredningsforeningens affaldsindsamling.

Gemte rifler, ildelugtende væske i store dunke og sexlegetøj.

Det var nogle af de ting, børn over hele landet fandt, da de deltog i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling i løbet af uge 16.

Knap 100.000 danskere har i løbet af den forgangne uge samlet affald i naturen. 70.000 af dem er børn fra skoler og institutioner.

Og der var andet end slikpapir og tomme dåser blandt fundene. En gruppe skolebørn fra Himmelslev ved Roskilde fandt to nedgravede rifler med kikkertsigte, lys og ammunition.

- Vi er rigtig, rigtig glade for, at der var nogle voksne til stede, så de kunne hjælpe med at komme af med dem, siger Janni Brixen, der er pressechef i Danmarks Naturfredningsforening.

Hun fortæller, at to treårige fra børnehaven Kongehatten i København har fundet fire store dunke med benzin-lugtende væske. Dunkene var dækket til med blade og kviste, og politiet vil nu undersøge, om der kan være tale om tyvekoster.

Eleverne på Sorø Husholdningsskole fik også en uventet fangst i affaldsindsamlingen, da de fandt en dildo i naturen.

Dildoer og våben var dog ikke det, der var mest af. Naturfredningsforeningen melder, at det igen i går var hundeposer, cigaretskodder, pizzabakker og aluminiumsdåser, der blev samlet mest ind af.

Og ifølge Janni Brixen er der god fornuft i at få skolebørn til 'at rydde op efter de voksne'.

- Vi kan håbe, at de børn, der har deltaget i affaldsindsamlingen, at de selv bliver mere bevidste om affald som voksne, og at de allerede nu kan sige "hov, hov" til mor og far, hvis de smider affald i naturen.

I 2011 blev der samlet 190.000 kilo affald ind, heraf 215.000 dåser. Dette års affaldsfangst er først endeligt talt op den 7. maj, men Danmarks Naturfredningsforening forventer at slå sidste års rekord.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere