Unge mænd taber jagten på praktikplads

Før krisen søgte stort set lige mange mænd og kvinder praktikplads, men nu er det klart flest mænd. Samtidig er mangelen på praktikpladser størst hos de fag, der tiltrækker flest mænd

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten)
Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten)

Unge mænd er hårdere ramt af manglen på praktikpladser end de unge kvinder. Det viser antallet af ansøgere før den økonomiske krise i 2008 og efter krisen i 2012, skriver Fagbladet 3F.

Før krisen søgte stort set lige mange unge mænd og kvinder praktikplads. Men ifølge tal fra Undervisningsministeriet er antallet af mandlige ansøgere mere end tredoblet: Fra 1.878 i februar 2008 til 5.851 i februar 2012. For kvindernes vedkommende er der sket under en fordobling: Fra 1.832 til 3.506 kvindelige praktikpladssøgende.

Den økonomiske nedgang er gået værst ud over brancher, der traditionelt tiltrækker flest unge mænd, vurderer lektor Peter Damlund Koudahl fra Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). Det vil sige, at mange unge mænd forgæves søger praktikplads inden for områderne Bil, fly og andre transportmidler, Bygge og anlæg og Strøm, styring og it.

- Det er en sandsynlig forklaring på, hvorfor drengene er hårdest ramt, siger Peter Damlund Koudahl til Fagbladet 3F.

Ifølge forbundssekretær i 3F Per Christensen ville såkaldt sociale klausuler i kontrakter med stat og kommuner alene inden for bygge-anlægsområdet kunne skabe helt op til 2.000 nye praktikpladser.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere