TV: Rækværk i København slingrer en meter

Skal der lig på bordet? Kæmpe efterslæb på rækværk og gelændere i hele København viser sig efter faldulykke, hvor pige blev lammet

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)

Efter den tragiske faldulykke fra Dronning Louises Bro i januar, hvor en 14-årig pige mistede førligheden, kan ekstrabladet.dk nu afsløre, at flere andre rækværk og gelændere i det indre København også er usikre og gennemtærede.

Tag nu f.eks. fodgængertunnellen under Østerbrogade ved Marskensgade i København. Her er rækværket omkring trappeskakten totalt gennemtæret.

Totalt nedbrud
Cement smuldrer omkring soklerne, metalstolper er rustet helt igennem og sidder løst. Detil kommer, at hele gelænderet er så gennemtæret, at det slingrer ca. en hel meter fra side til side ved blot et let skub. Alligevel har Københavns Kommune intet gjort siden ulykken, hvor Frida og Felicia styrtede fire en halv meter ned fra et gennemtæret rækværk på Dronning Louises Bro.

Læs Også:

Se også: Bykongen skal tage ansvar for faldulykke

- Det her gelænder er i totalt nedbrud. Og langt over det nedbrud, det burde være, siger Tom Mose Petersen, byggesagkyndig og lektor ved Arkitektskolen, til ekstrabladet.dk.

Han har på foranledning af ekstrabladet.dk gennemgået en række af de ømme punkter omkring på Københavns veje og broer.

- Det eneste, der gør, at dette gelænder bliver stående, er at det ikke ved, at det skal vælte, siger Tom Mose Petersen til ekstrabladet.dk.

Læs Også:

Se også: Ingen har ansvaret

Gelænderet er blot et af mange rundt omkring i Københavns Kommune, der er så slidt ned, at de udgør potentielle faldfælder. I den forbindelse udgav Københavns Kommune få dage inden ulykken en rapport, hvor kommunen påpeger risikoen ved ekstra erstatningsansvar, hvis der ikke sker en renovering af mange konstruktioner.

Alligevel er der hverken skiltet om broens skrøbelig stand eller afspærret ved Marskensgade/Østerbrogade-tunnellen.

Se de farligste punkter her på ekstrabladet.dk senere og i Ekstra Bladet i morgen.

Kender du til andre steder i København, hvor der er fare for ulykker?

Send e-mail til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. SMS-takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere