14.000 børn har mistet mor eller far

260 sorggrupper tager sig af de skolebørn, der har mistet en af deres forældre. Alt for få, mener eksperter

Hvert år mister omkring 2000 børn i skolealderen deres mor eller far, og i alt 14.000 skolebørn lever i øjeblikket med tabet af en af deres forældre. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.

Det svarer til seks elever på hver skole. På landsplan er der 260 sorggrupper for børn, og det er alt for få, siger projektleder Annemarie Dencker fra Projekt Omsorg, Kræftens Bekæmpelse.

Ifølge Annemarie Dencker kommer 5 til 10 procent af de børn, der mister forældre, i sorggruppe. Mange steder må børnene stå på venteliste.

- Sorggrupper giver mulighed for, at børnene kan tale om deres sorg på en måde, de ikke kan andre steder. Børnene får et sted, hvor de kan dele erfaringerne med andre børn, siger Annemarie Dencker til Politiken.

Hun står bag en ny rapport om effekten af sorggrupper i skolerne, der bliver offentliggjort i dag.

Den viser blandt andet, at børnene oplever det at komme i en sorggruppe som en stor lettelse, fordi de møder en forståelse her, som de ofte ikke møder i deres egen klasse.

Børnepsykolog John Halse er enig i, at der er behov for flere sorggrupper.

- I forhold til de 14.000 børn er vi voldsomt underforsynede. Der er ingen tvivl om, at sorggrupper har en enorm betydning. For de fleste børn er det det, der skal til for at komme ud af den knugende sorg.

- Derudover vil der være en lille restgruppe, der har behov for behandling i det etablerede system, siger John Halse til Politiken.

Jane Findahl (SF), der er formand for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), kalder Kræftens Bekæmpelses samarbejde med de tre kommuner "en god måde at gøre det på".

- Nu får vi afdækket, at der er ventetider, og så tror jeg, at man laver nogle flere sorggrupper sammen med Kræftens Bekæmpelse, siger Jane Findahl til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere