Danske Jacob: Vi blev også gasset

Vågnede omtåget op til et hus tømt for personlige egendele og værdier

Jacob Rathsach og konen ved deres hus i Cannes, hvor han blev gasset under et indbrud. (Privatfoto)
Jacob Rathsach og konen ved deres hus i Cannes, hvor han blev gasset under et indbrud. (Privatfoto)

Danske Jacob Rathsach har sammen med fire venner oplevet på egen krop at blive gasset under en ferie til Sydfrankrig - Og så at vågne op klokken syv om morgenen til at hus rippet for værdier.

- Jeg har aldrig prøvet at have det sådan. Man var fuldstændig tom i hovedet. Der gik noget tid, før vi forstod det. Vi var selvfølgelig chokerede, men det mest ubehagelige var, at de havde været så tæt på, mens vi sov. Det var ikke selve indbruddet, det var krænkelsen, der var værst, siger han til ekstrabladet.dk.

Udspekuleret indbrud
26-årige Jacob var i juli 2008 på sommerferie i sit sommerhus i Cannes med fire venner. Her lukkede ukendte indbrudstyve gas ind i huset gennem luftkanalerne, da de fem unge mænd var gået i seng. Herefter borede de en lås ud og bevægede sig frit omkring mellem de bedøvede mænd.

Læs også:

Se også: Jan Fog: De blev gasset

Da Jacob og vennerne vågnede om morgen, var alle værdier væk. Tyvene havde kappet telefonforbindelsen og var kørt væk i bilen, der stod i garagen. Heldigvis havde Jacob en mobiltelefon og fik ringet til en nabo, som hjalp med at ringe til politiet. Mændene blev herefter kørt til lægen.

- Vi havde åbenbart for for meget gas, fik vi at vide. Man kan dø af det, men vi havde alle fået et mindre hukommelsestab. Ingen af os kunne huske noget fra aftenen før, men efter nogle dage begyndte det at komme tilbage, som noget man har drømt. Jeg havde de her drømmelignende billeder af mænd, der går rundt om sengen, det er meget ubehageligt, siger han.

Nye forholdsregler
Jacob har selvfølgelig fået sine værdigenstande erstattet, men han tager ingen chancer for eftertiden.

- Vi har taget forholdsregler. Med tilladelse fra politiet har jeg anskaffet mig en gaspistol. Vi har fået en ny alarm med video i alle rum, som har direkte forbindelse til politiet, hvis der er noget. Derudover har vi fået ny port og overvågning uden for huset også.

Læs også:

Se også: Dansk par røvet for millionbeløb i Sydfrankrig

Indbrudstyvene er aldrig fundet. Men Jacob håber, at han ved at fortælle om det, kan være med til at gøre opmærksom på problemet og dermed forhindre, at det sker for andre.

- Det sker rigtig tit hernede. Jeg kender selv tre-fire stykker, det er sket for. Og kan jeg gøre noget ved det, vil jeg selvfølgelig gerne det, siger Jacob, der til daglig er administrerende direktør i virksomheden Bådbasen.

1 af 2 Huset hvor Jacob blev gasset med sine fire venner i Cannes. (Privatfoto)
2 af 2 Jacob Rathsach og konen ved deres hus i Cannes, hvor han blev gasset under et indbrud. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere