Minister: Ok at dele stærke og svage elever

Christine Antorini ser ingen problemer i, at gymnasier opdeler elever, så længe de har en stamklassen

Danske gymnasieelever er bekymrede over, at en række gymnasier er begyndt at dele eleverne i flere fag i A- og B-hold, så de stærke elever går på et hold, mens de svage elever går på et andet hold.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har dog forståelse for, at flere gymnasier benytter holddelingen.

- I folkeskolen er det allerede sådan, at man kan arbejde i mindre hold også ud fra det faglige niveau halvdelen af tiden, så mange af dem vil kende det. Det vigtige er at holde fast i stamklasse som det sociale kit for klassen og så inden for den ramme arbejde med mindre hold, siger Christine Antorini.

Mai Villadsen, der er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er dog skeptisk over for niveaudelingen.

- Man bør i stedet differentiere undervisningen i klassen, både fordi vi tror på, at de stærke elever kan løfte de svage, og fordi klassefællesskabet er vigtigt for at fastholde eleverne på uddannelsen, siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men ifølge Christine Antorini er der ikke tale om, at klassefællesskabet bliver opløst:

- Det vigtige er, at man skal have en balance, så man starter i en stamklasse, hvor man har klassefællesskabet og kan løfte hinanden fagligt, men også i perioder kan arbejde i mindre hold, siger Christine Antorini til Ritzau.

Opdelingen sker blandt andet på Haderslev Katedralskole, hvor hf-elever screenes og placeres på forskellige hold i matematik, engelsk og dansk, fortæller rektor Lars Kofoed-Jensen til Jyllands-Posten.

Formanden for landets gymnasierektorer, Jens Boe Nielsen, vurderer, at der er sket et skred i holdningen til niveaudeling i de seneste år.

- Før var det ikke velset at niveaudele, men det er på vej frem. Det handler ikke om at skabe et A- og et B-hold, men om at møde eleverne, hvor de er, frem for at sigte mod at ramme hele klassen, mener han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere