Præsten holdt sit løfte i Mærsks tale

Tidligere provst ved Holmens Kirke Claus Harms lovede Mærsk Mc-Kinney Møller ikke at dvæle ved hans gerninger

Tusinder af mennesker fulgte begravelsen fra gader og stræder omkring Holmens Kirke. (Foto: Polfoto)
Tusinder af mennesker fulgte begravelsen fra gader og stræder omkring Holmens Kirke. (Foto: Polfoto)

Inden skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller døde, havde provst Claus Harms lovet Mærsk Mc-Kinney Møller, at han ikke ville dvæle meget ved skibsredernes gerninger gennem et langt og aktivt erhvervsliv i sin tale ved mindehøjtideligheden i Holmens Kirke.

Det løfte holdt Claus Harms.

- Om skibsrederens betydning og vidtrækkende indflydelse og resultat skal der ikke uddybes yderligere her. Jeg ved godt, at jeg ikke skal gøre mig klog på det, andre her er betydelig klogere på.

- Desuden har jeg givet Hr. Møller det løfte ikke at dvæle meget ved hans gerninger, sagde den 80-årige tidligere provst Claus Harms i den rigt blomstersmykkede Holmens Kirke.

Læs også: Sådan blev Mærsk Mc-Kinney begravet

- I det aspekt tør jeg godt sige, at når en person, der personligt har ramt os og rørt ved vores holdning, vilje og livsmod, er død, så har vi hver især en personlig erindring om en situation, en begivenhed, måske et splitsekund eller længere analyserende samtale, som er kostbar, og som er så ufrakommelig, at vi aldrig glemmer det.

- Vel er hr. Møller blevet karakteriseret som det store inspirerende forbillede, sammenholdt med hans utålmodige, skarpe udtalelser, tilrettevisninger, men også hans elegante venlige elskværdighed og rammende udtryk af humørbårne bemærkninger.

- Mere beskedent vil jeg sige det på den måde, at han havde en evne til at få os til at gøre det vi skulle gøre, endnu bedre, end vi overhovedet mente, eller troede vi kunne. Deri bestod hans autoritet, sagde Claus Harms.

Provsten sluttede sin tale med Mærsk Mc-Kinney Møllers udtalelser ved generalforsamlingen - torsdagen før hans døde.

- Hans sidste ord hørte vi i fjernsynet efter årets generalforsamling, var karakteristisk og fik langtrækkende betydning: 'Første klasses' 'Dejlig oplevelse'.

- Sådan følte han vel for hele sit liv. Og fra samme aftens middag, hvor han forlod selskabet med et klangfuldt farvel - efterfulgt af Tak. Tak. Tak.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere