Tantholdt nægtet adgang til Bahrain

Det hemmelige politi har samlet informationer om den danske journalist, som nu nægtes indrejse

Efter at have gået stille med dørene, for ikke at ødelægge sine chancer for at liste sig ind i Bahrain, fortæller Tantholdt nu via Facebook om de mislykkede forsøg på at få adgang til landet. (Foto: Screendump Facebook)
Efter at have gået stille med dørene, for ikke at ødelægge sine chancer for at liste sig ind i Bahrain, fortæller Tantholdt nu via Facebook om de mislykkede forsøg på at få adgang til landet. (Foto: Screendump Facebook)

Myndighederne i Bahrain nægter at give den danske journalist Rasmus Tantholdt indrejse i landet, efter i hemmelighed at have samlet oplysninge om TV2-journalisten, skriver han i en opdatering på sin Facebook.

'Så blev jeg afvist af myndighederne i Bahrain for anden gang på 12 timer. I går aftes ankom jeg til Bahrain for at dække demonstrationerne i forbindelse med det kontroversielle Formel 1 løb, der køres i morgen. Da immigrationsmyndighederne tjekkede mig i computeren viste det sig, at der lå en masse informationer om mig udarbejdet af det hemmelige politi', skriver Tantholdt på sin Facebook.

Samfund - 20. apr. 2012 - kl. 11:11 TV: Formel 1-løb øger uroen i Bahrain

Blev skygget af hemmeligt politi
Den hemmelige registrering kommer ikke som en total overraskelse for Tantholdt, siger han i en mobiltelefon fra lufthavnen i Bahrain.

- Da jeg var her for 14 dage siden fornemmede vi flere gange, at nogen fulgte efter os, og folk nævnte, at det hemmelige politi holdt til omkring vores hotel og overvågede os, siger Rasmus Tantholdt til ekstrabladet.dk.

Men da Tantholdt og hans kolleger ikke blev hverken stoppet eller anråbt, mens de lavede journalistisk arbejde uden tilladelse, håbede han på, at myndigederne ikke havde opdaget noget.

Læs:

Se også: Formel 1-løb er en tikkende bombe

Samme folk i tolden
Han forsøgte, med en billet til søndagens Formel 1-løb i Bahrain som alibi, at komme ind i landet på et turistvisium.

- Men de havde gennemskuet mig. Så dengang, jeg kom til Bahrain og de kørte passet igennem, lå der en masse oplysninger om mig og jeg blev afvist fordi de sagde, at jeg rejste derind for at lave journalistisk arbejde, siger Rasmus Tantholdt til ekstrabladet.dk.

Læs:

Se også: Bahrain i dilemma om sultestrejke

Han fløj til nabolandet Doha, og efter en overnatning der prøvede Tantholdt igen at komme ind i Bahrain.

- Jeg har to pas, så jeg tænkte, at der var en chance for, at de ikke havde registreret oplysninger om mig på begge pas. Men da jeg landede i lufthavnen, var det de samme mennesker, der stod bag skranken, som afviste mig i går, så der var ikke noget at gøre, siger han til ekstrabladet.dk.

Vil begrænse kritik
Ifølge reporteren er det 'ganske umuligt' for journalister at få visum til landet på regulær vis og han er ikke den eneste journalist, som er blevet nægtet indrejse. Bahrains styre prøver at begrænse mediedækningen af protest-demonstrationer i forbindelse med Formel 1-løbet i Bahrain.

Demonstrationerne udtrykker utilfredshed med styret i Bahrain, og er blandt andet affødt af sagen om den fængslede danske statsborger og menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja, som er i livsfare efter at have sultestrejket i mere end to måneder.

- Nu sidder jeg i lufthavnen i Bahrain og venter på et fly til Dubai. Derfra må vi prøve at udnytte vores kontakter i Bahrain til alligevel at lave nogle historier, siger han til Ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere